Görüş Bildir
Haberler
Akne problemi olanlar dikkat!

Akne problemi olanlar dikkat!

Mahmut Saim
07.04.2014 - 17:49 Son Güncelleme: 07.04.2014 - 21:53

Akne problemi olanlar dikkat!

Aknenin oluşumunda, cildin aşırı yağ üretimi, cilt hücrelerinin fazla üretimi ve propioni bakterium aknes (PBA) diye isimlendirilen bakterinin etken olduğunu ifade eden Ambrosi, dış faktörlerin başında stresin geldiğini dile getirdi.

Ambrosi, polikistik over gibi hormonların etkilemiş olduğu hastalıkların da akneye neden olabildiğinin altını çizerek, 'Bu yüzden akne tedavisinde hem dermatolog hem jinekolog ile işbirliği gerekebilir' dedi.

Çevresel etkenlere bağlı olarak oluşabilen klorakne (chloracne) ise dış alerjenlerden kaynaklandığına, bazı kimyasal ve kozmetik içeriklere bağlı da ortaya çıkabildiğine işaret eden Ambrosi, kozmetik aknesi halinde ise bu ürünlerin içinde yer alan aktif içeriklerin etkili olabildiğini söyledi.

Akne tedavisinde üç etken madde

Dr. Ambrosi, ilaç dışında akne tedavisine yönelik çalışmalar yürütüldüğünü anlatarak, şunları kaydetti:

'Akne tedavisinde kullanılan 3 yeni etken madde bulunuyor. Bu yeni etken maddeler içinde yer alan 'Trietilsitrat' ve 'Etillinolate' ile aşırı sebum, aşırı hücre üretimi, bakteriler ve enflamasyon üzerinde etki sağlanırken; 'GT-Peptide 10' ise bakteriler ve enflamasyon üzerinde başarı sağlıyor. Bu içerikler; kremler, losyonlar, güneş koruyucular gibi kolayca kullanılabilen ürünler içinde rahatlıkla yer alıyor ve yan etkisiz biçimde akne tedavisinde görev yapıyorlar.'

Ambrosi, bu etken maddelerin bulunduğu peelingler de sayesinde de akne tedavisinin hızlandığını belirtti.

Kaynak: http://www.saglikhaberleri.com.tr/kis...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın