Görüş Bildir
Haberler
Akıllı telefonların batarya ömrünü arttırmak

Akıllı telefonların batarya ömrünü arttırmak

Kahkahaha
02.11.2014 - 21:19 Son Güncelleme: 02.11.2014 - 22:33

Akıllı telefonların batarya ömrünü arttırmak

Günümüzde teknolojinin çok ilerlediğini ve tuşlu, kalın telefonlar yerini android sistemli, incecik, akıllı telefonlara bırakmıştır. Ancak bu akıllı telefonların en büyük sorunu bataryalarının kısa ömürlü olmasıdır ve hepimiz bundan eminiz ki eski telefonlarda bu problem yok. Eskiden şarjımız belki de 3-4 gün giderdi, ancak şuanda bu imkansız gibi bir şey çünkü neredeyse hepimiz bu akıllı telefonları kullanıyoruz. Telefonda pil ömrünü kısaltan etkenlerin başında; internet kullanımının bir hayli yaygın olması ve konuşma-mesajlaşma sıklığı gelmektedir. Alabileceğimiz çeşitli önlemlerle birlikte pil ömrünü düşük bir seviye de olsa arttırabiliriz. Telefonun batarya ömrünü arttırmak için yapabileceğimiz birçok şey vardır.

İşte bunlar ;

İnternet bağlantısını kullanmadığımız yerlerde wifi ve veri bağlantısını kapatmak şarjın daha uzun süre dayanmasını sağlar. Eğer titreşim sizin için gereksiz bir şey ise titreşimi kapatmak da telefonun batarya ömrünü uzatmak için diğer bir seçenek olabilir. Gündüzleri dışarıdayken ekran parlaklığını azaltın demiyoruz ancak kapalı bir ortamdaysanız veya hava karanlık ise ekran parlaklığını düşürmenizi tavsiye ederiz, emin olun ki bu batarya ömrünü arttırmak için olan en iyi seçeneklerden bir tanesidir. Eğer bedava konuşma paketiniz var ise ve konuşma yapacak durumdaysanız, mesajlaşma yerine konuşmayı seçmenizi de öneririz. Bu önerimizle birlikte telefonunuzu sıcak yerlerden uzak tutmanız şarj süresini uzatma yöntemlerinden bir diğeridir.

Uzun bir batarya ömrü için, tavsiye ettiğimiz bir diğer yöntem de telefonunuzun şarjı azaldığı zaman, telefonu uçak moduna alarak, bütün bildirimleri kapatmak olacaktır. Eğer belirli zamanlarda batarya kalibrasyonu yaparsanız, telefonun batarya ömrünü de arttırmak için doğru bir adım atmış olursunuz.

Şunu da belirtmeden geçmeyelim; şarjın uzun süre dayanması veya kısa süre dayanması batarya ile ilgilidir. Bataryadan da yüksek verim elde etmek sizin elinizdedir. Bunun için telefonu doğru şarj etmeniz gerekir. Doğru şarj ise şu oluyor: telefon uyarı verdiği zaman (%15 ve altı bir şarj oranı mevcut iken) şarja takmak.

Telefon bu şekilde doğru şarj olmuş olur ve böylece yüksek verim elde etmiş olursunuz.

Kaynak: http://www.kahkahaha.com/akilli-telef...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın