Görüş Bildir
Haberler
Akıllı Saatler, Kendilerini Temizleyebilen Giysiler: Giyilebilir Teknolojiye 10 Örnek

Akıllı Saatler, Kendilerini Temizleyebilen Giysiler: Giyilebilir Teknolojiye 10 Örnek

Ema
08.07.2021 - 13:00

Git gide günlük hayatımıza daha çok entegre olan ve hayat kalitemizi artıran giyilebilir teknoloji ürünlerini sizin için derledik! Keyifli okumalar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Akıllı Saatler

1. Akıllı Saatler

Birçok kişi tarafından hem fonksiyonel olması hem de şık görüntüsü nedeniyle tercih edilen akıllı saatlerin onlarca çeşidi mevcut. Akıllı saatler; telefon bildirimlerinizi kontrol etmenize, telefon görüşmesi yapabilmenize, çeşitli uygulamarı kullanabilmenize olanak sağlamaktadır. Bunun yanı sıra bu saat sayesinde nabzınızı ölçebilir, spor takibinizi yapabilir, uykunuzu daha kaliteli hale getirebilirsiniz.

2. Giyilebilir Hoparlör

2. Giyilebilir Hoparlör

Boynunuza takarak kullanabileceğiniz bu hoparlör kulaklıklardan rahatsız olanlar için ideal. Uzun süre kulaklık kullanımının kulaklar için çok zararlı olduğunu düşünürsek sağlığımız için çok daha iyi bir opsiyon. Giyilebilir hoparlör ilgi çekici tasarımıyla kullanıcılarına sıra dışı bir tarz da vaat ediyor.

3. Akıllı Kontakt Lensler

3. Akıllı Kontakt Lensler

Sanal gerçeklik teknolojisinden yararlanan bu lensler sayesinde gece görüşünüzü artırabilecek, alarmlarınız ve randevularınız gibi zaman bazlı işlemlerinizi kontrol edebilecek, iş önceliklerinizi belirleyebilecek, telefon ekranınıza bakmaya gerek duymadan istediğiniz bilgileri lens sayesinde görüntüleyebileceksiniz.

4. Akıllı Yüzükler

4. Akıllı Yüzükler

Minik formuna sayısız özelliği sığdırabilen bu yüzükler hayatınızı kolaylaştıracak! Bu küçük alet; uyku kalitenizi, nabzınızı ve vücut sıcaklığınızı ölçebiliyor. Bazı çeşitleri karta ihtiyaç duymadan ödeme yapabilmenizi, kapınızın kilidini açabilmenizi, aramalara cevap vermenizi sağlıyor.

5. Akıllı Kemerler

5. Akıllı Kemerler

Teknolojinin her alanda hayatımızın bir parçası olduğunun en güzel kanıtı belki de akıllı kemerler. Akıllı kemerlerin temel amacı, düşme riskini azaltmak. Bu kemerler; hız, yürüyüş biçimi gibi durumları ölçümleyerek düşme tehlikesine karşı cep telefonunuza bildirim gönderiyor. Bunun yanı sıra oturma alışkanlıklarınız hakkında sizi uyarıyor, kilo almanız durumunda size bilgilendirme yapıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Akıllı Tasmalar

6. Akıllı Tasmalar

Giyilebilir teknoloji sadece bizim hayatımıza değil, can dostlarımızın hayatlarına da entegre oluyor! Bu akıllı tasmalar GPS teknolojisi sayesinde kedinizin ve köpeğinizin nerede olduğunu bilmenize olanak sağlıyor. Ayrıca bazı çeşitlerinin tercümanlık görevi üstlendiğini de belirtelim. Yapay zeka sayesinde kedinizin miyavlama veya köpeğinizin havlama tonuna göre duygu durumlarını öğrenmeniz mümkün.

7. Akıllı Ceketler

7. Akıllı Ceketler

Kot ceketlerin yeterince havalı olduğu yetmezmiş gibi artık teknoloji sayesinde bizim en büyük yardımcılarımız haline geliyorlar. Normal kot ceketlerden farklı görünmese de bu ceket; müzik oynatma ve durdurma, telefondan sesli yol tarifi alma, mesajları okuma gibi özelliklere sahip. Üstelik telefondan uzaklaştığınızda bu durum hakkında sizi uyarıyor. Böylelikle telefonunuzu kaybetme gibi bir durumu da ortadan kaldırıyor. Bir ceketten daha fazla ne beklenebilir ki!

8. Duruş Hatırlatıcı T-Shirt

8. Duruş Hatırlatıcı T-Shirt

Artık çoğumuz günün büyük bir kısmını masa başında geçiriyoruz. Bu durum çoğu zaman duruş bozukluğuna neden oluyor. Teknoloji bu derdimize de çare oluyor ve omurgamızın deforme olmasını engelliyor. Bu akıllı t-shirtler bedenimiz için zararlı pozisyonlarda bizi uyarıyor ve duruşumuzu düzeltmemiz için teşvik ediyor.

9. Giyilebilir Klavye

9. Giyilebilir Klavye

Bilim kurgu filmlerini aratmayan bu aleti görür görmez sahip olmak isteyeceğinize eminiz. Parmak hareketlerinizi algılayarak telefonunuzu veya tabletinizi kullanmanıza olanak sağlayan bu cihazı sadece klavye olarak değil aynı zamanda mouse veya 'controller' olarak da kullanabilirsiniz.

10. Teknolojik Ayakkabılar

10. Teknolojik Ayakkabılar

Giyilebilir teknoloji ayakkabılara da yeni bir çağ atlatıyor. Farklı farklı markaların çeşitli özelliklere sahip ayakkabıları hayatımızı kolaylaştırmaya devam ediyor. Bazılarının şekli ayağınızın formuna göre ayarlanırken bazıları ise koşu verilerinizi takip ediyor. 

İlerleyen zamanlarda giyilebilir teknolojinin ne kadar gelişeceği ise merak konusu...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Herkes için daha akıllı teknolojiler Lenovo’da!

Herkes için daha akıllı teknolojiler Lenovo’da!

Lenovo, onsuz olmuyo...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
17
5
5
4
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın