Görüş Bildir
Haberler
Akıllardaki Soruyu Cevaplıyoruz: Fazla Mastürbasyon Yapmak Seksten Alınan Zevki Azaltır mı?

etiket Akıllardaki Soruyu Cevaplıyoruz: Fazla Mastürbasyon Yapmak Seksten Alınan Zevki Azaltır mı?

Lunami
08.03.2022 - 23:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kimilerine göre fazla mastürbasyon yapmak seks sırasındaki alınan hazzı azaltıyor kimilerine göre azaltmıyor. Nedir bu işin aslı? 🤔

Cinsel mitlerin olmazsa olmazı mastürbasyon nedir?

Cinsel mitler olarak adlandırılan ve düşündüğümüzün aksine cinsellikle ilgili yanlış bilgileri kapsayan bu bilgilerin çoğunda mastürbasyonla ilgili birkaç cümle yer almazsa olmaz! 

Kısaca belirtmek gerekir ise mastürbasyon cinsel organa, haz bölgelere dokunularak orgazma ulaşmayı sağlama biçimi olarak ifade edilebilir.

Birçok bireyin bir şekilde duyduğu mastürbasyonun vücudumuza etkileri nelerdir?

Mastürbasyon bireye; vücudunu tanımak, vücudunun hangi noktalarından zevk veya daha fazla zevk aldığını anlamak gibi birçok olumlu etki sağlıyor. Bireyin kendi vücudunu tanıması bireye kendinden emin ve daha özgüvenli olmasını sağlayarak cinsel hayatında da başarılı olmasına katkı sağlayabiliyor.

Söz konusu mastürbasyon olduğunda önemli olan noktalardan biri, mastürbasyonu yapma sıklığı.

Her kafadan bir sesin çıktığı diğer bir konu ise yapılan mastürbasyonun haftada veya günde ne kadar yapıldığı ile ilgilidir. Her kafa diyoruz çünkü herkesin kendine göre doğru olduğunu düşündüğü bir yapma sıklığı bulunuyor. Haliyle mastürbasyon sıklığıyla ilgili kabul edilmiş bir değerden bahsedilemiyor.

Mastürbasyon yapma sıklığıyla ilgili buluşulan ortak payda ise...

'Herkesin mastürbasyonu kendineyse nasıl bir ortak durum olabilir?' diye düşünmeniz gayet kabul edilebilir. Uzlaşılan nokta ise bireylerin kendi günlük yaşamını olumsuz etkilemeyecek şekilde yapılan mastürbasyon. Günde birçok kez de yapan olabilir, haftada bir de tamamen kişiye kalmış bir durum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki fazla mastürbasyon yapmak cinsel ilişkiden alınan hazzı azaltır mı?

'Fazla mastürbasyon yapmak erken veya geç boşalmaya yol açabilir' şeklinde düşünceler bulunmaktadır. Ancak erken ya da geç boşalmayı etkileyen fizyolojik, biyolojik ve psikolojik birçok faktör bulunmaktadır.

Fazla mastürbasyon ve mastürbasyon bağımlılığı arasındaki fark ne?

Mastürbasyon ve bireylerin sağlıklı yaşamlarının (günlük olağan yaşamlarının) sürdürmesini devam ettirme konusu arasındaki ilişki önemli. Bunun nedeni, mastürbasyon bağımlılığı ile fazla mastürbasyon arasındaki o ince çizgiyi belirleyen nokta, yani yapılan mastürbasyonun bireylerin sağlıklı yaşamlarını olumsuz etkileyip etkilememesinden geçiyor olması.

Mastürbasyonu fazla yapmanın seksten alınan zevki azalttığını söyleyen veya etkilenmediğini belirten birçok araştırma da bulunuyor.

Birçok şey ölçülü yapıldığında güzel olmakla birlikte bazı şeyleri uçlarda yaşamak sorun yaratmayabiliyor.

Bu sorunun cevabı kişiye göre değişiklik gösterse de bireylerin kendi hayatlarını rahatlıkla sürdürebileceği bir mastürbasyon yapma sıklığının, yaşadıkları cinsel deneyimlerden de zevk alacakları yönünde olduğunu söylemek mümkündür denilebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
3
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın