Görüş Bildir
Haberler
Akdeniz'de 2 Bin 100 Göçmen Kurtarıldı

Akdeniz'de 2 Bin 100 Göçmen Kurtarıldı

ATKN
16.02.2015 - 01:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

İtalyan sahil güvenlik ekipleri, Akdeniz’de Libya ile İtalya arasında kalan Sicilya Kanalı’nda 2 bin 100 kaçağı kurtardı.

İtalyan RAI News24 kanalının haberine göre, dün sabah saatlerinde İtalya’nın Lampedusa adasının 120 mil güneyinde, Libya’nın başkenti Trablus’un 30-50 mil açığında 12 kaçak göçmen teknesinden gelen yardım sinyallerini dikkate alan sahil güvenlik ekipleri, 2 bin 100 kaçağı denizden kurtardı.

Bölgeden gelen haberlerde, bir botta daha kurtarılmayı bekleyenler olduğunun belirlendiği, kurtarma işleminin sürdüğü ifade edildi.

Göçmenler denizden kurtarılırken, Libya’dan kaçaklarla dolu yeni teknelerin yola çıktığı haberlerinin geldiği belirtildi.

Kurtarılan göçmenler, bölgeden geçen sahil güvenlik botları, mali polis hücum botları, ticari gemilerin yardımıyla bölgeye en yakın Lampedusa ve Sicilya adalarındaki diğer limanlara taşındı.

İtalya’nın Afrika’ya en yakın kara parçası Lampedusa Adası'na getirilen 300 kadar göçmen arasında çok sayıda kadın ve çocuk bulunduğu bildirildi.

Bu arada, Trablus’un 50 mil açığında göçmenleri kurtarmaya çalışan ve silahsız olduğu belirtilen İtalyan sahil güvenlik botuna insan kaçakçılarının 'Kalaşnikof' marka Uzun namlulu silah doğrulttuğu ve tehdit ettiği ileri sürüldü.

İtalyan sahil güvenlik ekipleri, önceki gün de aynı bölgede 700 kadar göçmeni kurtarmıştı.

Her yıl binlerce ölüm

Her yıl yüzlerce kişi daha iyi bir hayat için Afrika'nın kuzey kıyılarından Avrupa'ya geçmek için hayatlarını tehlikeye atıyor.

Yalnızca geçen sene 3 bin 200’den fazla insan Kuzey Afrika’dan Avrupa’ya deniz yoluyla geçmeye çalışırken hayatını kaybetti. 170 binden fazla kişi de askeri ve ticari gemiler tarafından kurtarılarak İtalya’ya götürüldü.

BM, AB'nin göçmen siyasetini eleştirerek, güvenli geçiş koridorlarının teminini istiyor. Ancak AB bu konuda hâlâ ciddi bir adım atamadı. Bu yüzden Akdeniz göçmenlerin ve gelecek hayallerinin mezarlığı olmaya devam ediyor.

İtalya büyükelçiliğini kapattı

Bu arada İtalya, Libya'daki büyükelçiliğini kapattığını açıkladı, vatandaşlarından bu ülkeyi geçici süreyle terk etmelerini istedi. İtalya, Trablus Büyükelçiliği personeli ve 70 kadar İtalyan'ı deniz yoluyla Malta üzerinden Sicilya'ya götürüyor.

AA - Al Jazeera Turk

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/akd...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0