Görüş Bildir
Haberler
Ak Partili Belediye Başkanına Makamında Silahlı Saldırı

Ak Partili Belediye Başkanına Makamında Silahlı Saldırı

FreiGeist
20.05.2015 - 17:17 Son Güncelleme: 20.05.2015 - 17:35
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bursa'nın merkez Gürsü ilçesinde AK Partili Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, korumasıyla birlikte makamında silahlı saldırıya uğradı. Saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen belediye çalışanı zabıta olaydan sonra kayıplara karıştı.  Ameliyata alınan başkanın durumu ağır.

Bursa'nın Gürsu Belediye Başkanı Ak Partili Cüneyt Yıldız, makamında silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Başkan Yıldız ile koruması, Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen ve belediyede zabıta memuru olarak görev yapan Fevzi B. Polis tarafından aranıyor. 

Olayın ardından siyah bir araçla kaçtığı iddia edilen Fevzi B'nin yakalanması için kentin giriş ve çıkışlarında önlem alındı. 

Saldırı sırasında Yıldız'ın yanında bulunan şoförü Yener Şimşek de karnından yaralandı ve hastanede tedavi altına alındı.

“Hayati tehlikesi var”

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yıldız'ın tedavi gördüğü Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Yıldız ve şoförünün ameliyata alındığını belirten Müezzinoğlu, 'Sol gözden giren kurşun kafasının sol tarafına isabet ediyor. Beyinde bir hasar var ama diğer vital bulguları şu anda sağlıklı, yani tansiyondu, nabızdı yaşam bulgularında şu anda bize umut veren bir durum var. İnşallah başarılı bir müdahale sonrası esas tıbbi bulguları hekimlerimiz açıklayacak. Bunun için de ameliyat sonrasını beklemek durumundayız. Şoför kardeşimizin de batın yaralanması var. O daha iyi durumda' diye konuştu.

Silahlı saldırı sonrası ilk görüntüler

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na konuya ilişkin bilgi verdiğini belirten Müezzinoğlu, şöyle devam etti: 

'O da ne gerekiyorsa yapılması talimatını verdi. Hekim arkadaşlarımız tıbbi anlamda iyi bir ekip var, her türlü tıbbi müdahaleyi yapacaklar ama daha iyi bir müdahale gerekirse süreç içinde biz de Bakanlık olarak her türlü tedbiri alıyoruz. Gerek ekiplerin buraya gelmesi, gerekse hastamızın transferi konusunda bu hazırlıkları da yapıyoruz. Tabii bir cinayet, yani gerçekten bir zabıtanın makam için başkanına silah çekmesi, bir cinayetin ötesinde bir kelimeyle izah edilemez.'

Müezzinoğlu, Yıldız'ın hayati tehlikesinin olup olmadığına ilişkin bir soruya ise 'Hayati tehlikesi var. Neticede sol gözünden giren ve beyinde tahribat yapan bir kurşun yaralanması. Dolayısıyla bunun ilk saatleri, hem hayati tehlikeyi içerir hem de müdahale sonrası bulguları ancak hangi düzeyde beyinde tahribat var, onu beyin açıldıktan sonra hekim arkadaşlarımız değerlendirecek ve karşımıza yaşam fonksiyonları adına neler kaldığını inşallah ameliyattan sonra tıbbi ekip, bilimsel açıklamayı yapacaktır' yanıtını verdi. 

Bakan Müezzinoğlu, saldırganla ilgili soruları ise 'Kimliği belli ama bildiğim kadarıyla olay yerinden uzaklaşmış, emniyet arıyor' dedi.  

DHA, AA ve Cihan

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0