Görüş Bildir
Haberler
Ahmet Aziz Nesin Tahliye Edildi

Ahmet Aziz Nesin Tahliye Edildi

Onedio Medya
01.07.2016 - 16:40

Özgür Gündem'in nöbetçi genel yayın yönetmeliği kampanyasına katıldığı için 'Terör örgütü propagandası yapmak'tan tutuklanan Ahmet Aziz Nesin tahliye edildi. Şebnem Korur Fincancı ve Erol Önderoğlu da dün tahliye edilmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3 sayfalık iddianameyi kabul eden İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, suçun vasıf ve mahiyeti, kanunda öngörülen cezaların alt sınırı, tüm delillerin toplanmış olması, tutuklulukta geçirdikleri süre ve kaçma şüphelerinin bulunmamasını gerekçe göstererek Ahmet Aziz Nesin'in tahliyesine karar verdi. 

Ahmet Aziz Nesin Silivri Cezaevi'nde 11 gündür tutuklu bulunuyordu.

Twitter hesabından açıklama yapan Ahmet Aziz Nesin, 'Tahliye edildim arkadaşlar. Barış ve demokrasi aşkına destek veren herkese teşekkürler' dedi.

Aynı sebeple tutuklu olan Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ile Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı da dün tahliye edilmişti.

Fincancı, Önderoğlu ve Ahmet Aziz Nesin hakkında 'Suç işlemeye alenen tahrik etme', 'Suçu ve suçluyu övmek' ve 'Örgüt propagandası yapmak' suçlarından 2 yıldan 14,5 yıla kadar ayrı ayrı hapis istemiyle dava açılmıştı.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın