Görüş Bildir
Haberler
Şebnem Korur Fincancı ve Erol Önderoğlu Tahliye Edildi

Şebnem Korur Fincancı ve Erol Önderoğlu Tahliye Edildi

Batuhan
30.06.2016 - 14:45

Özgür Gündem gazetesindeki nöbetçi yayın yönetmenliği kampanyasında yer aldığı için 'terör örgütü propagandası yapmak'tan tutuklanan akademisyen Şebnem Korur Fincancı ve Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu için tahliye edildi. Ahmet Nesin'in tahliyesiyle ilgili olarak ise henüz karar verilmedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Özgür Gündem gazetesinde nöbetçi genel yayın yönetmenliği kampanyası çerçevesinde görev aldıkları için  “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla tutuklanan Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu tahliye edildi.

Haberi iki ismin avukatlığını yapan Meriç Eyüpoğlu Twitter hesabından duyurdu.

Ahmet Nesin'in tahliyesiyle ilgili olarak ise henüz karar verilmedi.

Fincancı ve Önderoğlu işlemlerin tamamlanmasının ardından cezaevinden çıktı.

Fincancı'nın cezaevi çıkışı yaptığı konuşma

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fincancı cezaevinden çıktıktan sonra yaptığı açıklamada: 'Bugün tahliye haberi gelince, sizlerle buluşacağıma ve özgürlüğe gideceğime çok sevindim ama çok da hüzünlendim çünkü onlardan hiç ayrılmak istemiyordum. Onlarla biraz daha kalmak isterdim. Sizinle kavuşmak da istiyordum, böyle bir ikilemde kalmak da ilginç.' şeklinde konuştu. 

 “Tutuklanmayı bir onur olarak kabul ettiğini belirten Fincancı, mücadeleye devam edeceklerini, gerekirse yeniden cezaevine girmede hiçbir beis görmediğini ifade etti.

Ahmet Nesin'den mesaj

Ahmet Nesin'den mesaj

Hakkındaki kararı yarın açıklanacak olan Ahmet Nesin de cezaevinden, koğuş arkadaşı Erol Önderoğlu aracılığıyla bir mektup gönderdi.

Nesin'in mesajı şöyle:

“Sevgili Dostlar, Yaşam kimileyin o kadar karmaşık ki; ben içeride kalıp tahliye olan arkadaşlarıma sevinen, tahliye olanlar benim kalmama üzülen taraftalar. Bu tahliyeler sizlerin sayesinde oluyor.  Hepinize sevgiler, görüşmek üzere.

Ahmet Nesin, Silivri Cezaevi, F 6 Koğuşu”.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Sedat Suna / EPA

İçeriğin Devamı Aşağıda

Özgür Gündem Gazetesi'nde nöbetçi genel yayın yönetmenliği yapan Fincancı, Önderoğlu ve Nesin terör propagandası yaptıkları gerekçesiyle tutuklanmıştı.

İddianamede 'terör örgütü propagandası yapmak', 'suç işlemeye tahrik', 'suç ve suçluyu övmek' suçlamalarının yönetildiği Fincancı, Önderoğlu ve Nesin hakkında 14,5 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

İddianamede, soruşturmaya konu olan gazete haberlerinin yasa dışı PKK/KCK örgütleri ve mensuplarının eylemlerini meşrulaştırma amacı güttüğü, Özgür Gündem gazetesinin bu örgütlerle bağlantılı yayın hayatını sürdürdüğü savunuluyor. Soruşturmaya konu olan içerik ve görsellerin PKK propagandası mahiyetinde olduğu, gazetenin sorumlu yazı işleri müdürü ve genel yayın yönetmeninin Basın Kanunu'nun 11/3. maddesi uyarınca cezai sorumluluklarının bulunduğu belirtiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
9
9
5
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
dürüst

nerde bu terörle mücadele terörist sadece elinde silah tutan mıdır yoksa onları yazılarıyla öven kişiler de terörist midir