Görüş Bildir
Haberler
Nöbetçi Yayın Yönetmenlerine 14,5 Yıla Kadar Hapis İstemi

Nöbetçi Yayın Yönetmenlerine 14,5 Yıla Kadar Hapis İstemi

Onedio Medya
22.06.2016 - 15:41 Son Güncelleme: 22.06.2016 - 17:44

Özgür Gündem Gazetesi'nde 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği' kampanyasına katılarak gazetenin bir günlük yayın yönetmenliğini yapan ve  'örgüt propagandası' gerekçesi ile tutuklanan Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu  hakkındaki soruşturma tamamlandı. İddianamelerde 3 isim hakkında 2 yıldan 14.5 yıla kadar ayrı ayrı hapis cezası talep edildi. Öte yandan meslek örgütleri ve insan hakları savunucuları Fincancı, Nesin ve Önderoğlu için Bakırköy Cezaevi önünde 'Özgürlük Nöbeti'ne başladı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Soruşturma Savcısı Eşref Durmuş tarafından hazırlanan iddianamede Fincancı, Nesin ve Önderoğlu'nun 'Suç işlemeye alenen tahrik etme', 'Suçu ve suçluyu övmek' ve 'Örgüt propagandası yapmak' suçlarından 2 yıldan 14,5 yıla kadar ayrı ayrı hapisleri talep edildi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve onaylanan üç ayrı iddianame Ağır Ceza Mahkemelerine gönderildi. 

İddianameler kabul edilirse şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği'ni dün Can Dündar yapmıştı

Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği'ni dün Can Dündar yapmıştı

Özgür Gündem'in üç nöbetçi genel yayın yönetmeninin tutuklanması üzerine 21 Haziran'daki nöbeti Cumhuriyet'in Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar devralmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dündar kararını Twitter'dan 'Madem dayanışma suç. Madem fikir kelepçeleniyor. Gün,birlik günüdür. Yarın #özgürgündem'e nöbete gidiyorum. 'Suç'a ortak olmaya. Dayanışmaya' sözleriyle duyurmuştu.

Cezaevi önünde "Özgürlük Nöbeti"

Cezaevi önünde "Özgürlük Nöbeti"

Erol Önderoğlu, Şebnem Korur Fincancı ve Ahmet Nesin’in tutuklanması üzerine meslek örgütleri ve insan hakları savunucuları Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nin önünde  “Özgürlük Nöbeti”ne başladı.

Bianet'in verdiği bilgiye göre nöbete katılan kurumlar şu şekilde:

Türkiye İnsan Haklar Vakfı, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, Türk Tabipleri Birliği, İstanbul Tabip Odası, ATUD (Adli Tıp Uzmanları Derneği), ÖHD, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Disk-Basın İş, Özgür Gazeteciler Cemiyeti, Uluslararası Basın Enstitüsü, Hafıza Merkezi, TODAP (Toplumsal Dayanışmada Psikologlar), Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İHD Genel Merkezi'nden açıklama: İfade özgürlüğü demokrasinin ön şartı

Tutuklamalara BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon da sessiz kalmadı

Tutuklamalara BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon da sessiz kalmadı

Fincancı, Nesin ve Önderoğlu'nun tutuklanmasına Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon da sessiz kalmadı. 

Salı günü Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Genel Sekreteri Christophe Deloire’u kabul eden Ban, Erol Önderoğlu’nun tutuklanmasını üzüntüyle karşıladı. 

VOA'daki habere göre BM Genel Sekreteri, görüşmede Önderoğlu’nun acil olarak serbest bırakılmasını umut ettiğini söyledi.

Fincancı tek kişilik hücreye konuldu

Fincancı tek kişilik hücreye konuldu

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın avukatı, Fincancı'nın tecritte tutulduğunu Twitter hesabından duyurmuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avukat Meriç Eyüpoğlu, Fincancı’nın kaldığı koğuşu ve şartları şöyle anlattı:

“Çok sıcak, inşaat molozlarının olduğu, ranza dışında masa sandalyenin dahi bulunmadığı bir oda. Koğuşlarda aksam 8’e kadar havalandırma kapıları açık olduğu halde Şebnem Korur Fincancı günde bir saat ve tek başına havalandırmaya çıkacak.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
26
13
10
8
5
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mehmet Cepik

Hakimin, -pardon yav, ne hakimi, tayyibin kadisinin- tutuklama karari cok ilginc, resmen hukuk literatürüne girecek nitelikte; "tutuklanmalarina mani bir hal... Devamını Gör

Anateist Tsietana

Mehmet, sana 2'link gönderiyorum. Özgür Gündem'in, aslında neyin destekçisi olduğunu anlaman için bir ip ucu olacak. >>> Birincisi, APO önünde verdi... Devamını Gör