Görüş Bildir
Haberler
Ahmet Necdet Sezer Kimdir, Nereli ve Kaç Yaşında? Ahmet Necdet Sezer'in Eğitimi ve Kariyeri

Ahmet Necdet Sezer Kimdir, Nereli ve Kaç Yaşında? Ahmet Necdet Sezer'in Eğitimi ve Kariyeri

Türkiye'nin 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in hayatı merak konusu oldu. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hem bir yüksek yürütme organının hem de bir yüksek yargı organının başkanlığını yapmış tek kişi olan Ahmet Necdet Sezer, aynı zamanda bir hukukçudur. Peki, Ahmet Necdet Sezer kimdir? Ahmet Necdet Sezer nereli ve kaç yaşında? İşte  Ahmet Necdet Sezer'in hayatı ve kariyeri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ahmet Necdet Sezer Kimdir?

Ahmet Necdet Sezer Kimdir?

Afyonkarahisar doğumlu Ahmet Necdet Sezer, 13 Eylül 1941 yılında dünyaya geldi.1958'de Afyon Lisesini tamamladıktan sonra lisans eğitimini ise1962 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı.  Aynı yıl Ankara'da hakim adayı olarak göreve başlayan Ahmet Necdet Sezer 1977-1978 yılları arasında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Medeni hukuk alanında Yüksek Lisans yapan Sezer, askerliğini ise Kara Harp Okulu’nda yedek subay olarak yaptı.

Ahmet Necdet Sezer'in Kariyeri

Ahmet Necdet Sezer'in Kariyeri

Ahmet Necdet Sezer, Türkiye'nin 14. Anayasa Mahkemesi başkanı ve 10. Cumhurbaşkanıdır. 1983 ile 1988 yılları arasında Yargıtay üyeliği yapan Sezer, 1988'den 1998'e kadar Anayasa Mahkemesi üyeliği, 1998 yılında da anayasa mahkemesi başkanlığı yaptı. 2000 yılında Türkiye'nin Cumhurbaşkanı seçilen Sezer, 2007 yılında Cumhurbaşkanlığını Abdullah Gül'e devretti. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hem yürütmenin, hem de yargının başkanlığı görevini yapan tek kişidir.

Ahmet Necdet Sezer Evli mi?

Ahmet Necdet Sezer Evli mi?

Ahmet Necdet Sezer, 1964 yılında Semra Kürümoğlu ile dünyaevine girdi. Sezer'in Zeynep , Ebru ve Levent adlarında 3 çocuğu vardır.

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın