Görüş Bildir
Haberler
Ahlakın İş Hayatımız İçin Önemi

Ahlakın İş Hayatımız İçin Önemi

Hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin personel ahlakına çok dikkat etmesi gerekir.

     Kişilerin ailelerinden aldıkları temel eğitimle başlayan, yaşadıkları şehir ve ülkenin kendine has kültürünün etkisi, eğitim hayatı, öğretmenleri, örnek aldıkları rol modeller, iş ve sosyal çevre ile gelişen değerler bütününe ahlaki değerler olarak adlandırıyoruz. Ahlaki değerlerin farklı coğrafyalarda, farklı kültürlerde değişiklik göstermesi bu yüzden çok doğal ve normaldir. Önemli olan evrensel ortak değerlere ulaşabilmektir. 

     Hizmet veren işletmelerin kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerine ulaşabilmesi için personel alımından itibaren çok titiz davranması gerekmektedir.Genelde personel alımı esnasında  gözden kaçan konular olabilir, karşı taraf kendisini iyi kamufle etmiş ve gerçekleri saklamış olabilir. Endişe etmeden aklınızda şu bulunsun ' Bir insanın ahlaki değerleri değiştirilebilir, eğitimler ile geliştirilebilir'.

     İşe alım gerçekleştikten sonra oryantasyon, işe alıştırma ve mesleki eğitimlere ek olarak sizin ve kurumunuzun değer ve ahlak yapısına uygun özel eğitimler planlanmalı, oluşturulmalıdır. Nezaket ve görgü kuralları eğitimi, etkili ve doğru iletişim eğitimi ile desteklenmeli, müşteri ve misafir yapısına göre personelinizi işinize göre hazırlamalısınız. Ahlaki problemleri sorun olarak görmeyen iş verenler olabilir fakat personeliniz her konuda müşteriler ile muhatap olmaktadır. Temsil yetkisi verdiğiniz personelinizin imajınızı ve değerlerinizi temsil ettiğini unutmamalısınız.

     Gelişen teknoloji ile beraber tüketicilerde  günden güne yükselen bilinç artık işletmeniz ve personeliniz ile alakalı tüm konularda hassas davranmanızı zorunlu kılmaktadır. Hiç ummadığınız bir anda ciddi problemlerle karşılaşmanız an meselesi olduğu için şimdiden tedbirinizi almalısınız.

Kişiler giyim tarzı ve imajı ile karşılanır, donanımı, bilgisi ve ahlakı ile uğurlanır... 

Sevgiyle Kalın...

Kaynak: http://www.eayonetim.com/single-post/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın