Görüş Bildir
Haberler
Af Örgütü'nden Raporunu Sansürleyen AA'ya Twitter'dan Ayar

Af Örgütü'nden Raporunu Sansürleyen AA'ya Twitter'dan Ayar

Onedio Medya
10.12.2015 - 09:48 Son Güncelleme: 10.12.2015 - 10:47

Af Örgütü’nün ‘Stok alımı: IŞİD’in silahlanması‘ raporunu haberleştiren ve ‘DAEŞ’in silahlarının çoğu ABD ve Rus yapımı’ başlığıyla servis eden Anadolu Ajansı'na örgütün Türkiye araştırmacısı Andrew Gardner'dan uyarı geldi: 'Raporumuzda, MİT tırlarının silah taşıdığını da belirtiyoruz'

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA: 'DAEŞ'in cephanesinin çoğu Rus menşeli'

AA: 'DAEŞ'in cephanesinin çoğu Rus menşeli'

AA'nın bir infografik eşliğinde yayınladığı haber şöyle:

Uluslararası Af Örgütü Silah Kontrolü, Güvenlik Ticareti ve İnsan Hakları Araştırmacısı Patrick Wilcken, DAEŞ'in elinde bulundurduğu silahların çoğunluğunun Rus ve eski Sovyet ülkeleri yapımı olduğunu bildirdi.

Af Örgütü'nün yayımladığı 'Stok alımı: DAEŞ'in silahlanması' başlıklı raporun yazarlarından da olan Wilcken, DAEŞ'in kullandığı silah ve askeri mühimmatı AA muhabirine değerlendirdi. 

DAEŞ'in cephanesinin, yıllardır Irak'a yapılan 'sorumsuz silah transferlerinin' yansıması olduğunu vurgulayan Wilcken, terör örgütünün kullanımındaki silahların genellikle Rus, ABD, NATO ülkeleri, Çin ve İran yapımı ekipmanlar olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

'Örgütün elindeki silahları üreten ülkelere bakıldığında, ilk sırada Rusya ve eski Sovyetler Birliği ülkeleri geliyor. Bir diğer öne çıkan ülke ise ABD. NATO, Çin ve İran ekipmanları da örgütün elinde. Bunun temel sebebi ise 2003 sonrası Irak'a yapılan silah transferleridir. Ayrıca, DAEŞ'in elinde diğer ülkelerin de silah ve mühimmatı var. Batı Avrupa ülkeleriyle ilgili ise yüzeysel bilgiler bulunuyor.'

Ancak Uluslararası Af Örgütü'ne göre raporu haberleştiren AA'nın haberinde bazı "eksiklikler" vardı...

Ancak Uluslararası Af Örgütü'ne göre raporu haberleştiren AA'nın haberinde bazı "eksiklikler" vardı...

Bu 'eksiklikler'i gören Uluslararası Af Örgütü Türkiye Türkiye Araştırmacısı Andrew Gardner, Türkçe ifadelerde “Raporumuzda, MİT tırlarının silah taşıdığını da belirtiyoruz” diye yazdı. 

Gardner ayrıca ‘Stok alımı: IŞİD’in silahlanması‘  başlıklı raporun linkini paylaştı. 

Twitter'dan devletin resmi haber ajansına gelen bu beklenmedik yanıt sosyal medyanın en çok konuşulanları arasına girdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
99
15
8
3
2
1
0