Görüş Bildir
Haberler
Adnan Şensoy Kimdir, Aslen Nerelidir? Adnan Şensoy'un Eğitim ve Kariyer Hayatı Hakkında Merak Edilenler

Adnan Şensoy Kimdir, Aslen Nerelidir? Adnan Şensoy'un Eğitim ve Kariyer Hayatı Hakkında Merak Edilenler

Elif ÇAMLIBEL
21.02.2023 - 13:52 Son Güncelleme: 21.02.2023 - 13:54

İlahiyatçı yazar Adnan Şensoy katıldığı televizyon programının ardından izleyiciler tarafından merak edildi. Vatandaşlar, çeşitli radyo programlarında dini sohbetler yapan Adnan Şensoy'un kim olduğunu araştırmaya başladı. Peki, Adnan Şensoy kimdir, kaç yaşında ve nerelidir? 

İşte, Adnan Şensoy'un eğitim hayatı, kariyeri ve mesleği hakkında merak edilenler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adnan Şensoy Kimdir?

Adnan Şensoy Kimdir?

Adnan Şensoy, 3 Ekim 1984'te İstanbul'un Şişli ilçesinde dünyaya geldi. Şensoy'un annesi Samsun Tekkeköylü, babası ise Samsun Çarşambalıdır. Aslen Çarşambalı olan ailenin kökeni ise 1810'lu yıllarda Terme'ye uzanmaktadır. 

İlkokulu Firüzköy İlköğretim Okulu'nda tamamlayan Adnan Şensoy, ortaokulu Cumhuriyet İlköğretim Okuluna tamamlamış ve Süleyman Nazif Lisesi'nden mezun olmuştur. 

İlahiyat Fakültesi mezunu olan Şensoy, ikinci üniversite olarak Kamu Yönetimi Bölümünü bitirmiştir. Tezli yüksek lisans eğitimi için ise Rehberlik Bölümünü tercih etmiştir.

Adnan Şensoy'un Kariyeri

Adnan Şensoy'un Kariyeri

Adnan Şensoy, küçük yaşlardan itibaren dini eğitimler almış, 'Dolunay FM' adlı radyoya metinler göndermeye başlamıştır. İlim Meclisine katılmaya çalışmış ve henüz 15 yaşındayken yazılı olarak ve zaman zaman da telefon bağlantıları ile Dolunay FM radyo sohbetlerine katılmıştır. 

2001 - 2002 yıllarında haftada 3 gün Dolunay FM'de radyo sohbetleri yapmaya başlamıştır. 2003 yılında Boğaziçi FM'de Hz. Muhammed'i (S.A.V.) anlattığı radyo programları yapmıştır. 

2005 yılında Özel FM'de 'Gafletten Kurtuluş' adlı programda Hz. Muhammed (S.A.V) ve Sahabe'yi anlatmıştır. 'Gafletten Kurtuluş' programı uzun yıllar devam etmiştir. 

Zaman zaman çeşitli televizyon kanallarında yorumcu olarak konuk olan Adnan Şensoy, Ali Kırca'nın sunduğu 'Siyaset Meydanı' programında da ekran karşısına geçmiştir. 

2002 yılında Dolunay FM Radyo'nun umre grubuyla birlikte umreye gitmiştir.

Adnan Şensoy'un kaleme aldığı kitapları ve dini sohbetlerin yer aldığı kasetleri de vardır.

Adnan Şensoy'un kaleme aldığı kitapları ve dini sohbetlerin yer aldığı kasetleri de vardır.

2002 yılından beri 38 kitap yazmış olan Adnan Şensoy'un yazılarının bir çoğu e-kitap olarak yayınlanmıştır. Şensoy'un iki adette sohbet kasedi vardır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın