Görüş Bildir
Haberler
Adıyaman'da 1 Asker Şehit Oldu

Adıyaman'da 1 Asker Şehit Oldu

Emre Ordu
24.06.2016 - 18:24 Son Güncelleme: 25.06.2016 - 11:37

Adıyaman'da, Cuma günü PKK'lıların roketatar ve uzun namlulu tüfeklerle düzenlediği saldırıda yaralanan asker, tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adıyaman'da Cuma öğleden sonra Boğazözü Köyü yakınlarında PKK mensupları tarafından askeri aracın geçişi sırasında roketatarlı saldırı düzenlendi. 

Roket mermisinin isabet etmesinin ardından araçta bulunan askerlere, PKK'lılarca uzun namlulu tüfekle de ateş açtı. Askerlerin ateşe karşılık vermesiyle çatışma çıkarken, örgüt üyeleri bir süre sonra dağlık araziye kaçtı.

Saldırıda yaralanan askeri aracın sürücüsü olan 21 yaşındaki jandarma er Mücahit Şimşek, götürüldüğü Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bu sabah doktorların müdahalesine karşın kurtarılamayarak şehit oldu. 

Şehit askerin cenazesi, yapılacak otopsinin ardından İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenecek törenin ardından memleketi Kahramanmaraş'a gönderilecek.

PKK'ya hava harekâtı

PKK'ya hava harekâtı
İçeriğin Devamı Aşağıda

TSK'ya ait savaş uçaklarıyla Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesi ile Kars, Şırnak ve Hakkari'de tespit edilen 13 PKK hedefi imha edildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesine dün akşam 22.00-22.46 saatlerinde savaş uçaklarıyla harekat düzenlendi.

Operasyonda, bölgede tespit edilen 2 PKK hedefi ateş altına alınarak imha edildi. Hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Yurt içinde tespit edilen hedeflere yönelik de operasyon gerçekleştirildi.

Buna göre, savaş uçakları, dün saat 06.50 sıralarında Kars Kağızman kırsalında tespit edilen 2, 12.30-13.51 saatlerinde Şırnak kırsalındaki 6 ve 05.53-16.10 saatlerinde ise Hakkari Çukurca'da belirlenen 3 olmak üzere toplam 11 hedefi imha etti.

AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ferdi Kılınç

Bu imha edildilere nedense hic inanasim yok.