Görüş Bildir
Haberler
Adına Mahya Yazdıran Belediye Başkanı, 10 Kasım'da Öğretmenler Gününü Kutladı

Adına Mahya Yazdıran Belediye Başkanı, 10 Kasım'da Öğretmenler Gününü Kutladı

Ulaş
10.11.2014 - 18:05
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ramazan ayında adını mahyaya yazdırarak gündeme gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, bu kezde '10 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun' şeklinde ışıklı pano hazırladı. Kısa sürede müdahale edilerek yazı kaldırılırken aynı panoda 'temizlik imandandır' şeklindeki hadisi şerifin altına ise yine aynı belediye başkanının adının yazılması da tepkilere neden oldu.

Ramazan ayında Dergah camine adına mahya yazdırarak gündem olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'ten benzer bir gaf daha geldi. Fatih Sultan Mehmet Parkı'nda bulunan ışıklı panodaki 10 Kasım kutlaması şehirde şaşkınlıkla karşılandı. 10 Kasım Atatürk'ün ölüm yıldönümü ile öğretmenler gününü bir birine karıştıran belediye, panoya '10 Kasım Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun / Celallettin Güvenç. / Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı' şeklinde yazı yazdı. Kısa sürede sosyal medya ortamına taşınarak tepki toplayan yazıya müdahale edilerek kaldırıldı, ancak tepkiler devam etti.

Twitter'de @vicdansahibi adlı bir kullanıcı, 'Celalettin Güvenç ataya saygısı yok belli Öğretmenede yook bu akpkk zihniyetinin tek derdi para…' şeklinde tepki gösterirken @DLANAYGN adlı kullanıcı ise '24 Kasım öğretmenler gününü B.B.bşk. Celalettin Güvenç 10 Kasım olan Atatürk 'ün ölüm yıldönümü ile aynı güne aldırdı.' şeklindeki paylaşımı ile şaşkınlığını bildirdi. Hasan Köseler adlı Facebok kullanıcısı da, 'Bu bir ilk değil ki. Belediye Başkanımız Celalettin Güvenç in bu gaflarına alıştık artık. Bir belediye başkanın düştüğü duruma bak be.' diyerek aynı hataların tekrarlanmasına tepki gösterdi.

HADİSİN ALTINA DA ADINI YAZDIRDI

Celalettin Güvenç'in isim merakı birçok skandalı da beraberinde getiriyor. Ulubatlı Mahallesinde bulunan Turgut Özal Parkı ile Fatih Sultan Mehmet parkında ışıklı panoda hadisin altına da Güvenç isimini yazdırdı. Işıklı panoda mesajlar sürekli akıyor ancak belediye başkanının adı sabit şekilde yazılmış durumda. Belediye başkanı akan panoda parkın temiz tutulması için mesaj veriyor. Ardından 'temizlik imandandır' hadisi şerifine yer veriliyor. Fakat alıntı olduğu veya hadis olduğu şekilden bir bildirimde bulunulmuyor. 'Temizlik İmandandır' hadisi şerifi yazıyor. Hadisi şerif yazısının altında Celalettin Güvenç'in adının yazması tepkilere neden oluyor. Belediye başkanının adını her tarafa yazdırmasından rahatsız olan bir vatandaş, 'Tüm sokaklara adını yazdırsa daha iyi olur. Hiç olmasa parmağını milletin gözüne sokmuş gibi olur. Milllete de ibret olsun.' diyerek tepki gösterirken bir başka vatandaş ise Hadisi şerifin altına adını yazdırmanın günah olduğunu dile getirdi.

  • Zaman
Kaynak: http://www.zaman.com.tr/gundem_adina-...

Twitter'dan yorumlar

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0