Görüş Bildir
Haberler
Adalara ve Batı Trakya'ya Zırhlı Yığınağı! Savaş Hazırlığı Mı?

Adalara ve Batı Trakya'ya Zırhlı Yığınağı! Savaş Hazırlığı Mı?

Abdullah Demir
26.07.2022 - 15:56 Son Güncelleme: 26.07.2022 - 20:44

ABD tarafından Yunan ordusuna hibe edilen toplamda bin 200 adet M1117 zırhlı araçtan 180 tanesi daha Selanik Limanı'na geldi. Zırhlı araçların Yunanistan-Türkiye sınırındaki Meriç Nehri bölgesine ve Ege adalarına konuşlandırılacağı belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

ABD'den gelen araç sayısı 354'e çıktı

ABD'den gelen araç sayısı 354'e çıktı

Sözcü'den Yaşar Anter'in haberine göre;Araçların gerekli bakım ve boya işlemleri yapıldıktan sonra demiryolu ve karayolu aracılığıyla, merkezi İskeçe'de bulunan 4. Kolordu Komutanlığı'na bağlı Batı Trakya bölgesinde ve özellikle Meriç Dedeağaç (Evros) ilindeki askeri kışlalara ve bir  bölümü de Kuzey Ege adalarına konuşlandırılıyor. ABD'nin hibe ettiği zırhlı araçların silahsız olarak geldiği ve  Yunanistan Silahlı Kuvvetleri bu sorunu depolarında bulundurduğu stok makineli silahlarla çözmeyi planlandığı belirtildi. ABD'den şu ana kadar gelen araç sayısı 354 olduğu öğrenildi.

Obüsler de gelecek

Obüsler de gelecek

Yunanistan Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırılan bilgiler doğrultusunda, geçtiğimiz aylarda ABD ile Yunanistan arasında yenilenen Karşılıklı Savunma İşbirliği Anlaşması gereği yardımlar yürütülüyor. ABD Yunanistan'a 2023 yılı içinde yine EDA programı (Excess Defence Articles) kapsamında Körfez Savaşı sırasında kullanılan ve şu an ABD'de silah depolarında bulunan çok sayıda ABD yapımı M109 155 mm'lik kundağı motorlu obüslerin verilmesi çalışmalarına başlandığı ileri sürüldü.

Yunan heyeti, ABD'ye giderek silahları seçecek

Yunan heyeti, ABD'ye giderek silahları seçecek

Buna göre 2023 yılının ilk yarısında Yunanistan'a getirilme çalışmalarının başlatılması öncesinde Ekim-Kasım aylarında bir askeri uzman heyetin ABD'ye giderek M109 155 mm'lik kundağı motorlu obüslerin seçimini yapması bekleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
16
2
1
1
1
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Yunanlıları yakından tanıyan bir kişi olarak onlarda Türklerle savaşacak göt olduğunu düşünmüyorum.Ha tarihten ders almamış beyinsiz Eokacılar da vardır aral... Devamını Gör

falancı

Dedelerinden hiç ders almıyor bu yumaklar.

güney Bati

Birileri engellemeye başlamış, bence doğru noktaya atış yaptım 😂 Çok da sikimde amk. Her neyse, sular ısınıyor ve ABD Orta doğuyu da daha şekillendirmek, sö... Devamını Gör