Görüş Bildir
Haberler
Açıklıyoruz! Cennet Nasıl Bir Yer? İşte 7 Ayetle Cennet Nasıl Bir Yerdir...

Açıklıyoruz! Cennet Nasıl Bir Yer? İşte 7 Ayetle Cennet Nasıl Bir Yerdir...

Ahmet Denizer
12.09.2016 - 17:17

Bu hayatta kimimiz istediğimiz gibi bir hayat sürüyor kimimiz ise istemediği şekilde yaşıyor. Peki öteki hayat nasıl olacak dersiniz? İşte hurafe ve batıl inanışlara takılmadan cennetin nasıl bir yer olduğuyla ilgili 7 ayet...

Ayet mealleri Diyanetten alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1.

1.

Allah, mü’min erkeklere ve mü’min kadınlara, ebedî olarak kalacakları, içinden ırmaklar akan cennetler ve Adn cennetlerinde çok güzel köşkler va’detti. Allah’ın rızası ise, bunların hepsinden daha büyüktür. İşte bu büyük başarıdır. (Tevbe 72)

2.

2.

İman edip salih ameller işleyenlere, kendileri için; içinden ırmaklar akan cennetler olduğunu müjdele. Cennetlerin meyvelerinden kendilerine her rızık verilişinde, “Bu (tıpkı) daha önce (dünyada iken) bize verilen rızık!” diyecekler. Hâlbuki bu rızık onlara (dünyadakine) benzer olarak verilmiştir. Onlar için orada tertemiz eşler de vardır. Onlar orada ebedî kalacaklardır. (Bakara 25)

3.

3.

Üstlerinde ince ve kalın ipekten yeşil elbiseler vardır. Gümüş bileziklerle süsleneceklerdir. Rableri onlara tertemiz bir içecek içirecektir. (İnsan 21)

4.

4.

Lütfundan bizi durulacak bir yurda kondurdu. Burada bize yorgunluk gelmeyecek, burada bize usanç gelmeyecektir. (Fatır 35)

5.

5.

Onlar için altın tepsiler ve kadehler dolaştırılır. Canlarının istediği ve gözlerinin hoşlandığı her şey oradadır. Siz orada ebedî olarak kalacaksınız. (Zuhruf 71)

İçeriğin Devamı Aşağıda

6.

6.

Allah’a karşı gelmekten sakınanlara söz verilen cennetin durumu şöyledir: Orada bozulmayan su ırmakları, tadı değişmeyen süt ırmakları, içenlere zevk veren şarap ırmakları ve süzme bal ırmakları vardır. Orada onlar için meyvelerin her çeşidi vardır. Rablerinden de bağışlama vardır. Bu cennetliklerin durumu, ateşte temelli kalacak olan ve bağırsaklarını parça parça edecek kaynar su içirilen kimselerin durumu gibi olur mu? (Muhammed 15)

7.

7.

Orada koltuklar üzerine kurulmuş olarak bulunurlar. Orada ne güneş (yakıcı sıcak) görürler, ne de dondurucu soğuk.Üzerlerine cennetin gölgeleri sarkmış, cennetin meyveleri (kolayca alınacak şekilde) yakınlaştırılarak hazırlanmıştır.Etraflarında gümüş kaplar, şeffaf kadehler dolaştırılır.Gümüşten billur kaplar ki, onları (ihtiyaca göre) ölçüp düzenlemişlerdir.Orada kendilerine, katkısı zencefil olan içecekle dolu bir kâseden içirilir. (İnsan 13-17)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın