Görüş Bildir
Haberler
Acı Gerçeklerle Yüzleşme Zamanı: Tek Taraflı Bir İlişkide Olduğunuzun 10 Kanıtı

etiket Acı Gerçeklerle Yüzleşme Zamanı: Tek Taraflı Bir İlişkide Olduğunuzun 10 Kanıtı

Tek taraflı ilişki, dengeden ve adil karşılıktan yoksun bir ilişki demektir. Tek taraflı ilişkide, bir kişi diğerinden daha fazla zaman, enerji ve çaba harcar. Böyle bir ilişki fiziksel ve ruhsal olarak yorucudur. Peki, tek taraflı bir ilişki içerisinde olduğunu nasıl anlarsın? İşte, tek taraflı bir ilişki içerisinde olduğunu kanıtlayan belirtiler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Partnerini mutlu etmek için kendi istek ve beklentilerini görmezden gelirsin.

www.google.com

Partnerini mutlu etmek için her şeyden ödün verirsin. Bu da yorgun hissetmene neden olur. Bununla birlikte ilişkiyi tek başına sürdürmekle meşgul olduğun için kendi istek ve beklentilerini görmezden gelirsin.

2. İlişkiye emek ve çaba veren kişi sensindir.

2. İlişkiye emek ve çaba veren kişi sensindir.

İlişkiye emek ve çaba veren kişi sensindir. İlişkinin adaletsiz ve eşitsiz olduğunu hissedersin. Partnerinin yakınlık ve bağlantı kurmak sadece senin sorumluluğunmuş dibi davranışları vardır. Bu da zamanla seni küçümsemesine neden olur.

3. Partnerinin bağlılığından şüphe edersin.

www.google.com

Gün geçtikçe partnerinin bağlılığından şüphe edersin. Kalıcı bir güvensizlik duygusu içerisinde olursun. Örneğin, gelecek yılın tatil planını yapmakta ilgisiz görünebilir. Bu da endişe ve çatışmayı körükler.

4. Önceliği sen değilsindir.

4. Önceliği sen değilsindir.

Boş zamanlarının hepsini onun için harcarsın. Ancak karşı taraftan aynı şeyleri göremezsin. O, boş zamanlarının hepsinde arkadaşlarına gider. Oysa ilişkinin sağlıklı olması için her iki partnerin birbirine öncelik vermesi gerekir.

5. Partnerinin davranışları için sürekli bahane uydurursun.

www.google.com

Partnerin yanlış bir davranış yapar. Ardından sen onun davranışlarına bahaneler uydurursun. Bu ödün verip çok fazla fedakârlık yaptığının işaretidir. Örneğin, bir randevu planlarsın randevuna geç kalır. Sen de bir işi çıkmıştır ondan geç kalmıştır diye kendini rahatlatırsın. Aslında önemsemediği için geç kalmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Elinden gelenin en iyisini yaparsın ancak hiçbir yere gitmez.

www.google.com

Zamanla değerini sorgulamaya başlarsın. İhtiyaçlarını gündeme getirecek kadar önemli olmadığına inanırsın. Sonuçta önemli olsaydın seni mutlu etmez miydi? Bunları düşünür durursun. Yetersiz hissedersin.

7. Partnerinle iletişim kurmakta zorlanırsın.

7. Partnerinle iletişim kurmakta zorlanırsın.

Tek taraflılık ilişkide kendisini iletişim eksikliği ile gösterir. Partnerin hayatında ne olursa olsun seninle paylaşmaz. Sen ona mutlu olduğun bir şeyi koşarak anlatmak istersin. Sorunlarla ilgili konuşmak istersin. Ancak o 'endişelenme' veya 'sorun değil' diye seni geçiştirebilir.

8. Her zaman özür dileyen sensindir.

www.google.com

Partnerinin duygularını ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurursun. Her zaman empati yapan sensindir. Bu nedenle özür dileme erdemini gösterirsin. Partnerin ise aşırı kayıtsızdır. Bazen yanlış bir şey yapmamış olsan bile tartışma uzamasın diye kendini özür dilerken bulursun.

9. Partnerinin nasıl hissettiğini asla bilemezsin.

www.google.com

Partnerinle arandaki iletişim şeffaf değildir. Bu yüzden onun davranışlarını nasıl hissederek yaptığını bir türlü bulamazsın. Kendi duygularını reddetmek zorunda kalırsın. İçinde bir tatminsizlik vardır.

10. İlişki ile ilgili sorunları gündeme getirip çözüme kavuşturmaya çalışan kişi sensindir.

10. İlişki ile ilgili sorunları gündeme getirip çözüme kavuşturmaya çalışan kişi sensindir.

Sorunları ve konuları her zaman gündeme getirip çözüme kavuşturan sensindir. Partnerin ise sorunlardan kaçınan ve sorunları çözmeni bekleyen kişidir. Her sorunda yapıcı olmak yerine yıkıcı olmayı tercih eder. Hatalarında savunmaya geçer. Çözüm yanlısı değildir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
4
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın