Görüş Bildir
Haberler
Abdulkadir Selvi Gizli Oy Kullanıldığını Unuttu: 'AKP Geçersiz Oy Veren 290 Bin Seçmenle Görüşecek'

etiket Abdulkadir Selvi Gizli Oy Kullanıldığını Unuttu: 'AKP Geçersiz Oy Veren 290 Bin Seçmenle Görüşecek'

Yasin Arslan
09.05.2019 - 22:09 Son Güncelleme: 10.05.2019 - 13:33

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, köşe yazısında tekrarlanacak İstanbul seçimlerinde AKP ve CHP'nin stratejisini ele aldı. AKP'nin 23 Haziran'da yapılacak seçimlerde 'Yüz yüze iletişim'i ele alacağını söyleyen Selvi, AKP'nin geçersiz oy kullanan 290 bin seçmenle de yüz yüze görüşeceğini yazdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'İstanbul’da seçim rüzgarı nereden esiyor?' başlıklı köşe yazısında Selvi AKP'nin İstanbul seçim stratejisini şu maddelerle sıraladı:

  • Yüz yüze iletişim esas alınacak. Seçmenle birebir ilişki kurulacak.

  • Sandığa gitmeyen seçmenler tek tek ziyaret edilecek. Sandığa gitmeyen 1 milyon 700 bin seçmenin yüzde 70’inin AK Parti seçmeni olduğu düşünülüyor.

  • Daha önce AK Parti’ye oy vermiş ancak 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’ye oy vermeyen seçmenler belirlenip ziyaret edilecek.

  • Geçersiz oy veren 290 bin 276 seçmenle görüşülecek. Gönüllere girilecek.

  • İstanbul’un demografik haritası çıkarılacak. Hemşeri grupları üzerinde illerin milletvekillerinin de katılımı ile özel bir çalışma yürütülecek.

  • İstanbul seçimlerinde belirleyici olan Kürtlere yönelik ayrı bir çalışma yapılacak. 31 Mart seçimlerinde HDP’yi hedef alan “Yallah Kürdistan’a” ve “terörist” ifadeleri nedeniyle AK Parti’ye oy vermeyen muhafazakâr Kürtleri kazanmak için yeni bir dil kullanılacak.

  • AK Parti’ye mesafeli duran muhafazakâr entelektüelleri ikna süreci başlatılacak.

Soru işareti yaratan ifade

Soru işareti yaratan ifade

Selvi'nin köşe yazısında sıraladığı seçim stratejileri listesinde 'Geçersiz oy veren 290 bin 276 seçmenle görüşülecek' maddesi ise kafaları karıştırdı. Gizli oy verme sisteminin bulunduğu Türkiye'de Selvi'nin geçersiz oy veren vatandaşlarla AKP'nin görüşeceği iddiası dikkat çekti.

Birgün yazarı Ümit Alan da Selvi'nin iddiasına dikkat çekti

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
555
243
123
15
10
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
asihancan

akp oy verip bu seçim oy kullanmayanlardan biriyim. haziran seçiminde herşeyçokgüzel olacak. ve yaptığınız ahlaksızlık yüzünüze tokat gibi inecek. akp ye kız... Devamını Gör

mete han

beyninle götün yer değiştirirse böyle oluyor işte

Pasif Kullanıcı

Soyadlarından anlıyo onlar.......

Eski_id

Ali Oyuboş.. Ayşe Geçersizoy