Görüş Bildir
Haberler
ABD: 'Rusya ile Ateşkes İçin Anlaşmaya Vardık'

ABD: 'Rusya ile Ateşkes İçin Anlaşmaya Vardık'

Emre Ordu
21.02.2016 - 15:18 Son Güncelleme: 22.02.2016 - 08:58

ABD Dışişleri John Kerry, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada Suriye'de geçici ateşkes konusunda Rusya ile anlaşmaya varıldığını açıkladı. Kerry ayrıca, Obama ve Putin'in en kısa zamanda görüşüp geçici anlaşmasının detaylarının belirlenmesini beklediğini belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kerry, Ürdün’ün başkenti Amman’da mevkidaşı Nasır Cudeh'le gerçekleştirdiği görüşme çerçevesinde Lavrov ile 'birkaç gün içinde başlayabilecek ateşkese yönelik prensipte geçici bir anlaşmaya' vardıklarını söyledi. Kerry hâlâ uzlaşıya varılamayan konular olduğunu da belirtti.

'Ateşkes hiç olmadığı kadar yakın'

Diğer taraftan “Ateşkes hiç olmadığı kadar yakın’ diyen Kerry, ayrıca ateşkesin detaylarının da tarafların oylamasına sunulmasının gerektiğini vurguladı.

'Obama ve Putin görüşebilir'

'Obama ve Putin görüşebilir'

Kerry, önümüzdeki günlerde ABD lideri Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in anlaşma şartlarının tamamlanması için görüşebileceklerini belirtti.

BM Güvenlik Konseyi'nin terörist olarak tanıdığı örgütlerin ateşkes dışı tutulması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan da konuyla ilgili açıklama geldi. Rusya'nın resmi haber ajansı RIA'ya konuşan Lavrov, ABD'li mevkidaşı Kerry ile Suriye'de ateşkesin koşullarını telefonla görüştüklerini açıkladı.Rus Bakan, BM Güvenlik Konseyi'nin terörist olarak tanıdığı örgütlerin ateşkes şartlarının dışında tutulmasını ele aldıklarını söyledi.

Lavrov ayrıca, Rusya'nın İran ve Suriye yönetimi, ABD'nin de muhaliflerle ve Suriye Destek Grubu ile görüşmesi gerektiğini belirtti.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
13
8
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

tarihinde anlaşamamış iki ülke savaşın ortasında anlaşmaya varıyorsa TÜRKİYE için ciddi sıkıntılar var demektir, Allah dan ışid i sigorta diye kenarda tutuyo... Devamını Gör

Vertenyan

Aha ihale bize kaldı

Sek...

Bizimki ne yapacak merakla bekliyoruz.