Görüş Bildir
Haberler
ABD: IŞİD'in 10 Binden Fazla Militanı Öldürüldü

ABD: IŞİD'in 10 Binden Fazla Militanı Öldürüldü

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Blinken / Reuters

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken, uluslararası koalisyonun Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı hava saldırıları başlatmasından bu yana Irak ve Suriye'de şimdiye kadar 10 binden fazla IŞİD militanının öldüğünü söyledi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre koalisyonun, Irak'ta izlenecek stratejinin belirlenmesi için Paris'te yaptığı toplantı sonrası bir radyo kanalının sorularını yanıtlayan Blinken, koalisyon güçlerinin dokuz ay önce Irak ve Suriye'de IŞİD hedeflerine saldırı düzenlemeye başlamasından bu yana, IŞİD'in çok sayıda kayıp verdiğini belirterek, 'Bunun etkileri görülecek' dedi.

Blinken'in iddiası bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanmadı.

ABD öncülüğündeki koalisyon, Paris'te dün yapılan toplantıda Irak Başbakanı Haydar El Abadi'nin IŞİD'in eline geçen Ramadi kentini almak için yaptığı plana destek vaadinde bulunmuştu.

'IŞİD'in Irak'taki kontrol alanı %25 azaldı'

'IŞİD'in Irak'taki kontrol alanı %25 azaldı'

Abadi, Ramadi'nin düşmesini 'uluslararası toplumun başarısızlığı' olarak nitelendirmişti.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Blinken ise IŞİD'e karşı düzenlenen operasyonun başarısızlığa uğramadığını söyledi ve 'Önemli ilerlemeler kaydedildi, ancak IŞİD de aynı derecede dirençli ve insiyatifi ele alabilecek güçte' diye konuştu.

Koalisyonun hava saldırılarına başladığı Ağustos 2014'e oranla IŞİD'in Irak'ta kontrolü elinde bulundurduğu toprakların yüzde 25 azaldığını kaydeden Blinken, Ramadi'nin kaybı gibi son yenilgileri de kabul etti.

Antony Blinken, IŞİD'le mücadele konusunda 'Bunun vakit alacağını başlangıçta söylemiştik. 3 yıllık bir plan hazırladık, bunun 9 ayı geçti' dedi.

Merkezi İngiltere'de olan Suriyeli muhaliflerin kurduğu Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Nisan ayı sonunda koalisyonun Suriye'deki hava saldırılarında 1922'den fazla IŞİD militanı ile 66 sivilin öldüğünü duyurmuştu.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0