Görüş Bildir
Haberler
ABD'de Siyahi Genci Vuran Polisin İsmi Açıklandı

ABD'de Siyahi Genci Vuran Polisin İsmi Açıklandı

Fatih UZUN
15.08.2014 - 20:54

ABD’nin Missouri eyaletindeki Ferguson kasabasında silahsız siyahi bir genci vurarak, bir haftadan bu yana süren sokak eylemlerine neden olan Amerikalı polisin ismi açıklandı.

ABD’nin Ferguson kasabasında, geçen Cumartesi silahsız siyahi bir gencin polis tarafından sokak ortasında vurularak öldürülmesi binlerce kişinin sokaklara dökülmesine neden olmuştu.

Michael Brown adlı gencin ölümünün ardından sokaklara çıkan binlerce gösterici, polis şiddetini ve siyahilere karşı ayrımcılığı protesto ederek; Brown’ı vuran polisin isminin açıklanmasını ve olayla ilgili hesap vermesini istemişlerdi. Bir haftadan bu yana süren sokak eylemlerinde, göstericiler ve polis arasında çatışmalar yaşanırken; bölge emniyeti can güvenliği olmaması nedeniyle Brown’ı vuran polisin ismini açıklamayı reddetmişti.

Kamuoyu baskısının artması ve sokak eylemlerinin ülke gündemine oturması üzerine, Ferguson polis şefi bugün bir açıklama yaptı. Polis şefi, Michael Brown’ı vuran Darren Wilson adlı polisin 6 yıldır görev yaptığını ve sicilinin temiz olduğunu söyledi. Polis şefi, Michael Brown’ın bölgedeki bir market soygunun baş şüphelisi olduğunu ve polise direniş gösterdiğini sözlerine ekledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Missouri Valisi de, soruşturmanın sürdüğünü ve soruşturma tamamlanmadan nihai bir kanaate varılmaması gerektiğini belirtti.

Olayın ardından en şiddetli gösterilerin yaşandığı St. Louis’de ise, siyahi polislerin görevlendirilmesi ve göstericilere karşı polis müdahalesinin sınırlandırılmasıyla olayların yatışma eğilimine girdiği düşünülüyor. 

Zete

Kaynak: http://zete.com/abdde-siyahi-genci-vu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0