Görüş Bildir
Haberler
ABD'de Silahlı Saldırı: 14 Ölü

ABD'de Silahlı Saldırı: 14 Ölü

Ulaş
02.12.2015 - 22:00

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki San Bernardino kasabasında engellilerin hizmet aldığı bir sosyal hizmetler kurumuna düzenlenen saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. 17 kişinin de yaralandığı açıklanırken, uzun namlulu silah taşıdığı bildirilen birisi kadın iki kişi polisle girdikleri çatışmada öldürüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD’nin Kalifornia eyaletinde, Los Angeles şehrinin 100 kilometre doğusundaki San Bernardino'da engellilere hizmet veren Inland Regional sosyal hizmet binasına kimliği belirsiz kişiler uzun namlulu silahlarla saldırdı.

Saldırının yerel saatle 11:00, TSİ 21:00 civarında, üç binadan oluşan ve 600'den fazla kişinin çalıştığı belirtilen tesisin konferans salonunda başladığı bildiriliyor.

Bir polis yetkilisi, üç kişi oldukları tahmin edilen saldırganların ağır silahlı ve muhtemelen de kurşun geçirmez yelek giydiklerini söyledi.

Bölgeyi kordon altına güvenlik güçleri, siyah bir araçla kaçan saldırganların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tesiste geçmişte de silahlı bir kişinin karıştığı bir olay yaşandığı, bu nedenle binaya kurum kimliği gösterilmeden girilemediği bildirildi.

Saldırı sonrası olay yerinde kaydedilen görüntüler

Saldırganların amacını bilmediklerini söyleyen FBI sözcüsü, 'Bunun bir terör saldırısı olup olmadığını bilmiyoruz' diye konuştu.

Polis henüz binadaki herkesin güvende olup olmadığını doğrulamadı.

Bir personelin babası kızının kendisine 'Dolapta saklanıyorum' diye kısa mesaj gönderdiğini, o andan beri kendisinden haber alamadığını söyledi. 

Sosyal hizmet binasındaki çalışanlar polisin yoğun güvenlik önlemleri altında, elleri havada binadan çıkarken görüntülendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Polis yetkilileri son yaptıkları açıklamayla saldırıda en az 14 kişinin öldüğünü, 14'ten fazla kişinin de yaralı olduğunu açıkladı. 

Reuters ve BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda