Görüş Bildir
Haberler
ABD Başkanlık Yarışında Son Anket

ABD Başkanlık Yarışında Son Anket

Deniz Gök
04.06.2016 - 12:00 Son Güncelleme: 04.06.2016 - 15:25

ABD'de başkanlık yarışı Cumhuriyetçilerin adayı milyarder işadamı Donald Trump ve Demokrat Parti'den Trump'ın karşısına çıkması en muhtemel aday olan Hillary Clinton arasında devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz gün Amerikalı kadın yönetmen ve aktörlerle bir araya gelen Demokratların aday adayı Hillary Clinton rakibi Donald Trump’ın karakter olarak ABD başkanlığına ‘uygun olmadığını’ söyledi.

Salı günü yapılacak ön seçimler için California’da bulunan Clinton kadınların ücretli doğum izni ve eşit ödeme gibi haklarına vurgu yaptı. 

Clinton konuşmasında Trump’ın fikirlerinin sadece farklı değil aynı zamanda ‘tehlikeli’ olduğunu dile getirdi: “Trump’ın kesinlikle başkan olmaya hazır olmadığını düşünüyorum. Fıtrat olarak böyle bir makama uygun değil. Fikirlere sahip birisi değil. Sadece boş laf, kişisel kavgalar ve yalanlarla günü geçirmeye çalışıyor. Başkanlık koltuğunda böyle birini kaldırabilecek bir ülke değiliz.”

California’daki seçimlerde tek aday olarak yarışa devam etmesi için Clinton’a 73 delege yetiyor. Bu arada Cumhuriyetçilerin tek adayı olarak seçim kampanyasını sürdüren Donald Trump Clinton’u ‘yalancılıkla’ suçladı.

Trump, “Clinton ülkemize liderlik yapacak bir insan değil. Hele hele böyle bir zamanda. Clinton becerikli biri de değil. Doğal değil. Bu işe uygun değil. O bir aç gözlü. Aç gözlü olduğu için başkan olmak istiyor.” dedi.

Yarışta son anket ortaya çıktı

Yarışta son anket ortaya çıktı

Reuters/Ipsos işbirliğinde başkanlık yarışı için son yapılan ankette çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. 

İkilinin arasında geçtiğimiz ay neredeyse başa baş seviyesine gelen yarışta Clinton büyük bir farkla öne geçti. 

Ankete katılan seçmenlerin yüzde 46'sı Hillary Clinton'a oy vereceğini belirtirken, Donald Trump'ın oy oranı ise yüzde 36'da kaldı. 

Ankete katılanların yüzde 19'u ise iki adaya da oy vermeyeceğini belirtti. 

Anket 30 Mayıs ile 3 Haziran tarihleri arasında 1421 kişinin katılımıyla yapıldı.

EuroNews ve Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
190
32
32
21
14
12
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
John Dee

İlk defa bir seçim bu kadar çalkantılı gidiyor. Dikkatle takip ediyorum. Trump her zamanki gibi açıyor ağzını yumuyor gözünü. İlk önce 11 Eylül olaylarının s... Devamını Gör

Ersel Ümit

245 milyon seçmenin tercihi 1421 anket katılımcısıyla belirlenemez.

Anateist Tsietana

Bu tarz anketler özellikle yapılır. Ve aslında kafası karışık seçmenin, bilinç altındaki (göçmenler, terörizm, korku, endişe, güçlü lider vb) saklı öncelikle... Devamını Gör

Umutcan Akbaş

ulan burda bile desteklediğimiz aday kazanamıyor. ne genel seçim,ne belediye seçimleri muhtarlıkta bile kaybettik aq. sonuna kadar BERNIE SANDERS!!!! HALKÇI ... Devamını Gör

Lewis Piers Lovell

daşşaklarını yiyelim bernie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111