Görüş Bildir
Haberler
AB Mülteciler İçin Türkiye'ye 500 Milyon Euro Aktaracak, Vize İşlemleri Kolaylaşacak

AB Mülteciler İçin Türkiye'ye 500 Milyon Euro Aktaracak, Vize İşlemleri Kolaylaşacak

Avrupa Komisyonu göçmen krizi nedeniyle yükselen tansiyonu düşürmek amacıyla Türkiye'ye 500 milyon euro para yardımı yapmaya hazırlanıyor. Bunun yanı sıra Avrupa Komisyonu'nun Türk vatandaşlarına Avrupa'ya giriş için vize işlemlerini kolaylaştıracağı da belirtiliyor.

Taahhüt edilen yardımlar konusunda AB'yi suçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 'Artık bu parayı istemiyoruz, 40 milyar dolar harcayan Türkiye onların vereceği parayı da bulur, üretir ve harcar.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Euronews'den Gülsüm Alan'ın haberine göre AFP'ye konuşan bir kaynak 500 milyon euroluk yardımın sığınmacı anlaşması kapsamında Ankara'ya taahhüt edilen 6 milyar euroya ekleneceğini belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu son açıklamasında 139 bin göçmenin Edirne'den Yunanistan'a geçtiği söyledi. 👇

AB Yüksek Temsilcisi: '170 milyon euroluk katkıda bulunacağız'

AB Yüksek Temsilcisi: '170 milyon euroluk katkıda bulunacağız'

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB’nin Suriye’de insani koşulların iyileştirilmesi için 170 milyon euro yardım yapacağını açıklamıştı. 

Bu paranın 500 milyon euro ile ilişkilendirilmediği ifade ediliyor.

AB, 2015'den bu yana Atina ve Ankara'ya ne kadar para aktardı?

AB, 2015'den bu yana Atina ve Ankara'ya ne kadar para aktardı?

2015 yılından bu yana çözülemeyen göçmen sorunu derinleşirken Avrupa Birliği'nin Suriyeli mülteciler için Yunanistan ve Türkiye'ye yaptığı para yardımları gündemdeki yerini koruyor.

Euronews'e konuşan Avrupa Komisyonu sözcüsü Laura Berard Yunanistan'da yaklaşık 42 bin sığınmacının bulunduğunu ifade ederek 2015 yılından bu yana Atina'ya 2.23 milyar euro para yardımı yapıldığını buna ek olarak 700 milyon euro ekleneceğini söyledi.

Türkiye için 6 milyar euro taahhüt edilmişti.

Türkiye için 6 milyar euro taahhüt edilmişti.

AB 2016'dan bu yana Ankara'ya taahhüt ettiği 6 milyar eurodan 3.2 milyar eurosunu serbest bıraktı. 

Devlet kurumları, Birleşmiş Milletler ve sivil toplum örgütleri ile çalışan Avrupa Birliği, projeler Türkiye'de hayata geçirildikçe para yardımlarının yapılacağını söylüyor.

Erdoğan: "Göndereceğiniz parayı da istemiyoruz"

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
118
59
33
16
6
6
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Beyza

3 gün sonra parayı da alırız mültecileri de alırız

Oguz Kesmez

Birçok konuda karşıt fikirli olsam da burada gereken cevabı gayet güzel vermiş ,tebrik ederim .Sadece vize başvurusu için geri iadesi olmayan 100 euro isteye... Devamını Gör

ezekee9

Vize kolaylaştırması değil vizenin toptan kaldırılmasını istiyoruz. AB adayı ülkeler arasında vize uygulanan tek ülke Türkiye! Geçen dönemde kanlı bıça... Devamını Gör