Görüş Bildir
Haberler
AB Komisyonu Başkanı Juncker'den Türkiye'ye 'İdam' Uyarısı

AB Komisyonu Başkanı Juncker'den Türkiye'ye 'İdam' Uyarısı

ATKN
25.07.2016 - 11:11

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Türkiye'nin idam cezasını geri getirmesi durumunda Avrupa Birliği üyelik sürecinin durdurulabileceğini söyledi. Juncker'in açıklamalarına tepki gösteren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise 'Hiç kusura bakmasınlar, Türkiye ile böyle tehditvari şekilde konuşamazlar. Juncker, Türkiye'nin patronu değil' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

France 2 televizyonuna konuşan Juncker Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne yakın bir zamanda üye olabilecek bir pozisyonda olmadığını söyledi.

Juncker ayrıca Türkiye'nin idam cezasını geri getirmesi durumunda Avrupa Birliği üyelik sürecinin derhal durdurulabileceğini de belirtti.

'Türkiye ile böyle tehditvari şekilde konuşamazlar'

'Türkiye ile böyle tehditvari şekilde konuşamazlar'

HaberTürk'te konuşan Dışişleri Bakan Mevlüt Çavuşoğlu ise, Juncker'in bu sözlerine tepki gösterdi ve şunları söyledi:

'Hiç kusura bakmasınlar, Türkiye ile böyle tehditvari şekilde konuşamazlar. Sen 60 yıldır bekletiyorsun kapıda, ben AB bakanlığı da yaptım. Avrupa'nın ortak değerlerini savunuyorum fakat AB'de bizim de vatandaşlarımız görüşlerini savunuyor. İdam isteyenler de var, temkinli davranalım diyen vatandaşlarımız da var. 

AB de idam cezası konusunda kendi düşüncelerini söyler ama Türkiye'yi tehdit eder şekilde konuşursa ters teper. Bizimle karşılıklı metin üzerinden kelime kelime müzakere etti. Müzakere bitti, ertesi gün popülist bir açıklama. Juncker, Türkiye'nin patronu değil, böyle konuşamaz. Diyaloğa açığız, soruları varsa sorsun ama bizi tehdit etmesin.'

Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0