Görüş Bildir
Haberler
AB'den Türkiye'deki Sığınmacılara 47 Milyon Euro Daha

AB'den Türkiye'deki Sığınmacılara 47 Milyon Euro Daha

Avrupa Birliği (AB), Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılar için taahhüt ettiği fonun 47 milyon euroluk kısmını serbest bıraktı. Böylece AB'nin taahhüt ettiği 3 milyar euroluk fonun yaklaşık 240 milyon eurosu serbest bırakılmış oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AB Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, serbest bırakılan 47 milyon euronun 20 milyon eurosu Türk Sahil Güvenlik Kuvvetlerinin arama ve kurtarma operasyonlarında kapasite artırımı için, kalan 27 milyon euro ise Türkiye’deki Suriyeli sığınmacıların eğitim altyapısı, mesleki eğitimi ve sosyal desteklemelerinde kullanılacak.

Böylelikle, AB Komisyonunun Türkiye’ye 2017 sonuna kadar söz verdiği 3 milyar euroluk fonun yaklaşık 240 milyon eurosu serbest bırakılmış oldu.

AB geçtiğimiz haftalarda, yük paylaşımı adı altında Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılar için sağlanacak fonun hızlandırılmasına karar verdi. 

AB, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılar için 1 milyar euroluk mali desteğin, temmuz sonuna kadar Türkiye’ye sağlanmasının planlandığını bildirmişti.

2017 sonuna kadar 3 milyar euro taahhüt edilmişti

2017 sonuna kadar 3 milyar euro taahhüt edilmişti

AB, 29 Kasım 2015’te gerçekleştirilen Türkiye-AB Zirvesinde, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılar için 2017 sonuna kadar 3 milyar euroluk fon sağlamayı taahhüt etmişti. 

18 Mart’taki zirvede ise bu bütçenin bitmesi durumunda 2018 sonuna kadar 3 milyar euroluk ek fonun hayata geçirilmesi kararlaştırılmıştı.

Fonların, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacıların sağlık, eğitim, altyapı, gıda ve diğer ihtiyaçları için geliştirilecek projelere harcanması karara bağlanmıştı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın