Görüş Bildir
Haberler
95 Yıldır Uyuyan Güzel ; Rosalia Lombardo

95 Yıldır Uyuyan Güzel ; Rosalia Lombardo

Mine Turhan
21.08.2015 - 10:43

95 Yıldır Uyuyan Güzel ; Rosalia Lombardo

Rosalia Lombardo İtalyan general Mario Lombardo'nun küçük kızıdır. Rosalia Lombardo 1918 yılında doğdu. İspanyol Gribinedeniyle 6 Aralık 1920 tarihinde vefat etti. Acısını bir nebze olsun hafifletmek isteyen general Lombardo, kızını mumyalayarak ölümsüzleştirmek istedi.

Kaynak: https://aysenozkaya.wordpress.com/201...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mumyalanan Rosalia Lombardo tam 95 yıldır cesedi hiç bozulmadan sanki bir bebek gibi uyuyordu

Mumyalanan Rosalia Lombardo tam 95 yıldır cesedi hiç bozulmadan sanki bir bebek gibi uyuyordu

Bu sırrı çözmek bilim insanlarının 90 yılını aldı. Dünyada H1N1 olarak bilinen domuz gribinin bir benzeri olan İspanyol giribi sadece Avrupa'da 25 milyon can aldı. Bunlardan biri de İtalyan general Mario Lombardo'nun minik kızı Rosalia Lombardo idi. Küçük kız İspanyol gribinden hayatını kaybettiğinde bu acıya dayanmak babasına çok zor geldi. Acısını bir nebze olsun hafifletmek isteyen general Lombardo, kızını mumyalayarak ölümsüzleştirmek istedi. O yıllar sonra bile kızının sanki uyuyormuş gibi bin cam faunusta insanlara gülmesini istiyordu. Bu işi yapacak kişiyi İtalya'nın Sicilya bölgesinde buldu. Mumya ustası Dr. Alfredo Salafia küçük kızı mumyalayarak camdan bir mezarın içine koydu

Bilim insanları Salafia'nın küçük kızın kanını kimyasal bir madde ile değiştirdiğini tahmin ediyorlardı

Bilim insanları Salafia'nın küçük kızın kanını kimyasal bir madde ile değiştirdiğini tahmin ediyorlardı

Ancak Salafia mumyalamada nasıl bir yöntem kullandığını kimseye söylemedi. Ustalığının sırrını kendisiyle birlikte mezara götürdü. Şu anda İtalya'nın Palermo kentinde bir müzede bulunan küçük kızın nasıl mumyalandığının sırrını bulmak için arkeologlar yıllarca araştırma yaptı. Ama bu sırrı çözmek Palermo Üniversitesi'nde çalışan arkeolog Piombino Mascali'ye nasip oldu. 1999 yılından bu yana mumya ustası Salafia'nın sırı üzerinde çalışan Mascali, tesadüfen bir el yazması eser buldu. Salafia küçük kızı nasıl mumyaladığını burada detaylı bir şekilde açıklamıştı. Mascali, el yazmasının tıp tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtiyor. Bilim insanları Salafia'nın küçük kızın kanını kimyasal bir madde ile değiştirdiğini tahmin ediyorlardı. Ama el yazmasına göre Salafia, Rosalia Lombardo'nun damarlarına alkol ve salisil karışımı bir sıvı enjekte etti. Mascali bulduğu el yazması üzerinde araştırmalarına devam ediyor.

Bütün bu bilimsel zımbırtılar Rosalia‘yı mahvetmişti

Bütün bu bilimsel zımbırtılar Rosalia‘yı mahvetmişti

89 yaşındaki kızkardeş, gûya Rosalia‘nın bozulmasını önlemek adına yapılan uygulamaların tam tersi etki yarattığını, aslında kumral olan küçük kızın saç renginin oksijenle açılmış gibi tuhaf bir şekilde sarardığını, eskiden öldüğü günkü gibi gergin ve canlı görünen cilt yapısının bu uygulamalardan sonra tamamen bozulduğunu, tabutun içindeki mavi kumaş ve metal dua tabakasının karardığını ve en önemlisi, 94 yıl önce Dr. Alfredo Salafia  tarafından mumyalandığında gözleri tamamen kapalı olan Rosalia‘nın uygulanan işlemlerden sonra gözlerinin açıldığını söyleyerek bilimsel çalışmalara savaş açmış durumdaydı! Aileye göre mevcut mumyanın artık eskisiyle hiç alâkası yoktu, bütün bu bilimsel zımbırtılar Rosalia‘yı mahvetmişti…

Bu fotoğraflar Rosalia‘nın eskiden tamamen kapalı olan gözlerinin artık alenen açılmış olduğunun en bariz ispatı tabii. Bu durumu ortamdaki ısı ve nem değişikliklerine bağlayanlar olduğu kadar,  para-normal bir vaka olarak değerlendirenler de oldu elbette. Onlara göre Rosalia bazı kutsal dini günlerde gözlerini açıp sonra tekrar kapatmaktaydı. Aslında  Rosalia‘nın tabutunun cam kapağının açılmasına ailesi ve din adamları tarafından asla izin verilmemiş ve şimdiye kadar yapılan bütün çalışmaların tabutun üzerinden olması şartı koşulmuştu. Küçük kızın mumyası, bulunduğu yere mobil tıbbi inceleme cihazları taşınarak yerinden kaldırılmadan hem röntgen, hem de daha ileri bir teknik olan CT  görüntüleme yöntemi ile defalarca incelenmiş, beyni de dahil bütün iç organlarının gayet düzgün ve hasarsız şekilde halen durduğu, en ufak bir bozulma olmadığı belirlenmişti. Evet, Dr. Salafia bu küçük kız üzerinde, neredeyse yüz yıla yakın zaman önce babasına vaat ettiği gibi hakikaten harikalar yaratmıştı… Ama, işte sonsuza dek süreceği umulan bu hikâyede halen bazı ”ama”lar vardı?

Belki de Rosalia artık huzur istiyordur ?

Belki de Rosalia artık huzur istiyordur ?
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0