Görüş Bildir
Haberler
90’larda ve 2000’lerde Dünya Futboluna Damga Vurmuş 13 Kaleci

90’larda ve 2000’lerde Dünya Futboluna Damga Vurmuş 13 Kaleci

Futbolda en çok istikrar isteyen mevki tartışılmaz kalecidir. Eğer kalede güven veren bir kaleciniz yoksa ne kadar büyük takım olursanız olun beklenmeyen mağlubiyetler ile hüsrana uğrayabilirsiniz. 90’larda ve 2000’lerde adeta kalede devleşen, panter olan birçok kaleci vardı. İşte o kalecilerin 13 tanesi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Júlio César

13. Júlio César

Brezilyalı kaleci kariyerinin büyük bir bölümünü Inter’in kalesini koruyarak geçirdi. İtalya'da oldukça başarılı sezonlar geçiren tecrübeli kaleci, ismini en büyük kaleciler arasına sokmayı başardı. 

2014 Dünya Kupası’nda Almanya Milli takımının üstün performansının da etkisiyle 7 gol yemesi ile herkesi şaşırtmıştı.  😵

12. Victor Valdes

12. Victor Valdes

Yıllarca El Clasico'da Ronaldo ve Messi’nin rekabetini izledik ancak aynı zamanda kalede de büyük bir rekabet vardı. İki İspanyol kaleci Victor Valdes ve Iker Casillas arasındaki rekabeti izlemek oldukça eğlenceli bir deneyimdi. Tecrübeli kale bekçisi 12 yıl Barcelona’nın kalesini korudu ve birçok başarı elde etti.

11. Petr Čech

11. Petr Čech

Herkesin kafasındaki koruyucuyla tanıdığı efsane file bekçisi Chelsea’nin en iyi olduğu dönemlerde kalede adeta devleşiyordu. Kariyerinin altın döneminde dünyanın en iyi kalecisi olarak gösterilen kişiydi.

10. Bodo Illgner

10. Bodo Illgner

1990 Dünya Kupası'nı kazanan Batı Almanya Milli Takımı’nın kalesini koruyan efsane isim 30 yaşına kadar Köln’de görev yaptı. Daha sonra Real Madrid'e transfer olan kaleci, İker Casillas gelene kadar kaleyi kimseye kaptırmadı.

9. Jens Lehmann

9. Jens Lehmann

Belki de Arsenal taraftarının son kez yüzünün güldüğü o eski güzel zamanlardan kendisi. Henry ve Lehmann’ın olduğu o efsane 2005/2006 sezonunu kim unutabilir ki. Kariyerinde Milan ve B.Dortmund gibi büyük takımlar da bulunan kaleci başarılı ve takdir edilesi bir kariyer geçirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Dida

8. Dida

Brezilya’lı kaleci Milan’ın 2007'deki efsane kadrosunun yıkılmaz kalecisiydi. Uzun yıllar Milan’da görev yapmış olan kaleci yan toplarda olan zaafını bire birlerde olan üstün performansıyla telafi ederdi. 1999 yılında Brezilya Altın Üç Adam Ödülü'nü aldı.

7. Iker Casillas

7. Iker Casillas

Şu an Porto’nun kalesini koruyan veteran file bekçisi, 2000’li yıllarda El Clasico derbilerinde rakip kaleci Victor Valdes ile olan rekabette kazanan taraf birçok kişi için. Kazanan taraf olduğunun düşünülme sebebi ise İspanya Milli Takımı’nda ağırlıklı olarak ilk 11 de yer alması diyebiliriz. Tecrübeli kaleci Real Madrid’le birlikte birçok kupa kaldırdı.

6. Edwin van der Sar

6. Edwin van der Sar

Hollanda’lı efsane kalecinin kariyeri Ajax, Juventus ve M.United gibi dev kulüplerde oynayarak geçti. Ama onu efsanelerin en iyilerinden yapan performansını M.United’ın en şaşaalı günlerinde yakaladı. 

Kırmızı Şeytanlar’ın en sevdiği kaleci. 😈

5. Oliver Kahn

5. Oliver Kahn

Bayern Münih'te çılgın atan Kahn, milli takımda 2000'li yıllarda vazgeçilmez oldu. Bayer Münih kaleci seçimi konusunda gerçekten başarılı bir kulüp yıllardır en iyi kalecileri bünyesinde bulunduruyorlar. 

Aynı zamanda oldukça agresif bir oyuncuydu. Kendisi rakibine attığı uçan tekmeyle de tanınır.

4. Cláudio Taffarel

4. Cláudio Taffarel

Hepimizin yakından tanıdığı Galatasaray efsanesi Taffarel, 1994 Dünya Kupası’nı kazanan Brezilya Milli Takımı’nın en önemli parçalarındandı. Aynı zamanda Galatasaray’ın 1999-2000 yılında kazandığı UEFA Kupasının da mimarlarından biriydi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Fabien Barthez

3. Fabien Barthez

Gelmiş geçmiş en iyi Fransız kaleci olan futbolcu, 1992'de Marsilya ile Şampiyonlar Ligi zaferi yaşamıştı.1998 Dünya Kupası'nı kaldıran Barthez, iki sene sonra EURO 2000'i de kazanan kadronun en önemli isimlerindendi.

2. Peter Schmeichel

2. Peter Schmeichel

Kaleci olarak doğulan Schmeichel ailesinin en başarılı ferdi olan kaleci, Manchester United kariyerinde Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi kupası kazandı. Ama onu efsanelerin efsanesi yapan şampiyonluk, 1992 yılında Avrupa Şampiyonası'nı Danimarka Milli Takımıyla kazanmasıdır. Danimarka’nın kupayı kazanmasındaki en büyük paya sahip olan kişidir.

1. Gianluigi Buffon

1. Gianluigi Buffon

43 yaşında ki yaşlı kurt elbette listenin başında bulunuyor. Zaman zaman onun performansını geçen kaleciler olsa da istikrar olarak kimse yanına yaklaşamaz. Juventus kulübü tarafından 2001 yılında 51.8 milyon Euro ile zamanın en pahalı kaleci transferi olarak transfer edilen oyuncu günümüzde hâlâ Juventus’un kalesini korumakta. 

Arada küçük bir Paris gezisi yapıp geri döndü evi olan kulübe. ✈️

Futbol keyfi Ruffles’la bir başka! Peki maç keyfini arkadaşınla doyasıya yaşamak için Messi’nin yardımına ne dersin?

Futbol keyfi Ruffles’la bir başka! Peki maç keyfini arkadaşınla doyasıya yaşamak için Messi’nin yardımına ne dersin?

Sen de Messi ile arkadaşını maça davet et!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
16
10
5
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın