Görüş Bildir
Haberler
8 Aydan Kısa Bir Sürede Öğreneceğiniz, Sonrasında Hayatınızı Değiştirecek 8 Basit Şey

etiket 8 Aydan Kısa Bir Sürede Öğreneceğiniz, Sonrasında Hayatınızı Değiştirecek 8 Basit Şey

Herkesin hayatında boşluktan yakındığı bir dönem olur. İşsiz kaldıktan ve üniversiteden mezun olduktan sonrası gibi. Bu anları kaliteli bir şekilde değerlendirerek, bizi diğer insanlardan ayıran birkaç özelliği kolaylıkla elde edebiliriz.

İhtiyacım olmaz, bunu da bilmeme gerek yok gibi cümleler ile bir şeyleri atlamayın. Çünkü gün gelir ve o atladığınız şeyler en çok ihtiyacınız olan şeyler haline gelebilir. İşte buyrun sonrasında çok faydasını göreceğinize emin olduğumuz 8 güzel beceriyi sizlere Paratic'ten derledik:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hızlı okumak ve okuduğunu anlamak

Bill Gates bir özel güce sahip olabilse, bunun hızlı okuma yeteneği olacağını söylemişti. Gates ve onun gibi birçok başarılı insan; başarının anahtarının bilgi olduğunu bilir. Ne kadar hızlı okursak o kadar daha fazla şey okumaya vaktimiz kalır. Ve ne kadar çok okursak da, o kadar çok bilgi sahibi oluruz.

İnsanların hızlı okumanın değerini anlamasıyla beraber son zamanlarda bu konuyla ilgili birçok kurs açıldı. Hatta internet üzerinden ücretsiz olarak da veriliyor; örneğin bununla ilgili araştırma yapmakla başlayabilirsiniz.

2. Topluluk önünde konuşmak

Araştırmalara göre topluluk önünde konuşma yapma fikri bazen ölüm fikrinden bile korkutucu olabiliyor. Kalabalıklar önünde konuşmak cidden zordur çünkü. Her insanın dikkatini çekmeye çalışmak, sıkılmamalarını sağlamak...

Hemen hemen her sektörde, insan ilişkilerinde başarılı olmanız gerekir. Nasıl konuşmanız gerektiğini, dikkatleri nasıl üstüne çekmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Çünkü hazırlıksız yakalandığınızda insanlar pek gözünüzün yaşına bakmıyorlar.

3. İspanyolca ya da İngilizce öğrenmek

Dünyanın en çok konuşulan dillerinden iki tanesi. Eğer İngilizce biliyorsanız, bir sonraki düşünmeniz gereken dil İspanyolca olmalı arkadaşlar. Konumuz 6 aydan kısa süre dediği için başka dilleri dahil etmedik. Ancak daha fazla vakti olanlar buyursun tabii. 

İngilizce hakkında hepimizin az çok fikri var. O yüzden biraz İspanyolcadan bahsedelim. İspanyolca öğrenerek 500 milyondan fazla kişiye ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda gerçekten öğrenmesi kolay dillerden birisidir.

4. Muhasebe

İş dünyasına girmek istiyorsanız muhasebe hakkında iyi kötü bilginiz olsa çok iyi olur. Uzman olmanıza gerek yok ama temel şeyleri bilmek epey işinize yarayacaktır. 

Temel muhasebeyi ayrıca finansal hedeflerinize ulaşmak ve finansal açıdan kontrolü elinize almak için de kullanabilirsiniz. Eğer okulda dersini almadıysanız, kitaplardan veya belli başlı internet sitelerinden rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

5. Microsoft Office programları

Office programlarını kullanmayı bildiğimizi sanırız ama birçoğumuz aslında yalnızca temel kavramlardan haberdarız.

Daha kapsamlı olarak bu programları öğrenmenin iş yaşamında işinize epeyce yarayacağı kesin. Hepsini öğrenmeye vaktiniz yoksa, bizim tavsiyemiz Excel'e odaklanın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Blog yazarlığı

Kendini yazarak ifade etmek çok önemli bir beceri olmasının yanında, zihin akışını görebilmeye, yazıya teslim olunduğunda zihnin sınırlarının nerelere varabildiğini anlamaya, düşünceleri odaklayabilmeye yardımcıdır. Aynı zamanda, 10 yıl sonra geriye dönüp baktığınızda kendinizi ve düşüncelerinizi ne kadar değiştirip geliştirebildiğinizin de muhteşem bir kanıtı.

Bir blog tutarak canınız neyi isterse onunla ilgili bir şeyler yazmaya başlayın; yemek, spor, ilişkiler, son izlediğiniz film ya da okuduğunuz kitap, gündemden aklınızda yer eden bir olay; herhangi bir şey.

Tek ihtiyacınız olan WordPress ve benzeri, tamamen bedava bir içerik yönetimi programı.

7. Vücudunuzu şekle sokmak

8 ay, vücudunuzu güzelce şekle sokabilmeniz için fazla fazla yetecek bir süre. Egzersiz ve doğru beslenme disiplini edinmek birçok kişiye zor gelir ama temelini bir kere kavradığınızda olayın o kadar da zor olmadığını görebilirsiniz. 

Vücudunuz şekle girmeye başladıkça hem enerjiniz, hem özgüveniniz artar. Hatta yürüyüşünüz bile değişebilir.

Evde yapacak olan arkadaşlar internetten sayısız videolu anlatım bulabilirler. Hatta bir tanesini şöyle şuraya biz bırakalım:

8. Fotoğraf ve video düzenlemek

Okuduğunuz alanla hiçbir ilgisi olmayan işlerin dahi kapısını size aralayabilecek bir beceri bu.

Peki, nereden öğrenebilirsiniz? İnternette bu konuyla da alakalı binlerce site ve video var. Temel İngilizceye sahipseniz, CreativeLIVE ve Skillshare gibi öğretici siteler iyi bir başlangıç noktası olur.

Sonuç olarak öğrenmenin yaşı yok ve geniş geniş boş vakitleri de her zaman bulamıyoruz.

Boş vakitlerinizde kendinizi geliştirmeye ne kadar özen gösterirseniz, diğer insanlardan o derece öne geçersiniz. Kendinizi geliştirmek adına faydalı bir şey yapmış olmanın verdiği mutluluk bile, en paha biçilmez hislerden bir tanesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
611
121
19
18
14
10
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ringring

ay ben ondan anlamam demeyin donanımlanın diyo

Culog

İşte görmek istediğim yorum. :)

Eren Gezer

Burada yazanlarla anca yönetici asistanı olunur. Ufkunuzu geniş tutun.

Attila the Hun

Bence Türkiye şartlarında İspanyolca yerine Almanca daha mantıklı.Almanya,İsviçre,Avusturya gibi gelişmiş ülkelerde kullanabilirsin.