Görüş Bildir
Haberler
7 Maddede Kadınların Vazgeçilmezi İncinin Hikayesi

7 Maddede Kadınların Vazgeçilmezi İncinin Hikayesi

Karaca
20.10.2016 - 11:04

İnci yüzlerce yıldır kadınlar için değerli bir takı. Zarafet ve sadelikten gelen şıklığın temsili bu taşı daha yakından tanımaya ne dersiniz?

1. İnci: Okyanustaki hazine

1. İnci: Okyanustaki hazine

Okyanusun derinliklerinden gelen güzelliğin, asaletin ve masumiyetin sembolü. Her dönemde her yaştan kadının hayranlığını kazanan tek doğal mücevher inci.

2. Her inci kendince benzersizdir

2. Her inci kendince benzersizdir

Her incinin kendine has formunu belirleyen şekilsel özellikleri vardır ve bu ayırt edici özellikleri ile benzersizdir.

3. Rengarenk İnciler

3. Rengarenk İnciler

Farklı tonlarda olan inciler gökkuşağı renklerine sahiptir. Pembemsi, gümüş beyaz, yeşilimsi beyaz, gri, konyak, krem rengi, altın dışında siyah gibi tonları da mevcuttur.

4. Beş yılda bir gelen zerafet

4. Beş yılda bir gelen zerafet

İncinin üretimi, incinin türüne göre değişiklik göstermekle birlikte 5 ila 15 yıl

arasında sürebilmektedir. Bu da inciyi değerli kılan özelliklerden biridir.

5. Güzellik maskesi olarak inci

5. Güzellik maskesi olarak inci

İnci kadınlar için sadece takı olarak değil, güzellik ve anti-aging kremlerinin özü olarak da büyük öneme sahip. İnciden birçok bakım ürünü geliştiren uzmanlar, incinin içerisinde bulunan amino asitler ve besleyici maddelerin cilt bakımı için eşsiz bir kaynak olduğunu düşünüyor.

6. Ünlü Ressam Vermeer’in inci tutkusu

6. Ünlü Ressam Vermeer’in inci tutkusu

Hollandalı ressam Johannes Vermeer, yaşadığı dönemde pek tanınmasa da ölümünden sonra, bıraktığı eserler ile sanat dünyasında bilinirliğe kavuşmuştur. Eserleriüzerinde tıpkı inci işliyormuş gibi son derece titiz ve dikkatli çalışan ressamın eserlerine bakılırsa inciye bir merakı da var gibi.

7. İnci Küpesiyle meşhur oldu: İnci Küpeli Kız

7. İnci Küpesiyle meşhur oldu: İnci Küpeli Kız

Vermeer’in en ünlü eseri “Kuzeyin Mona Lisa’sı” olarak da bilinen İnci Küpeli Kız tablosudur. Adından da anlaşılacağı gibi odak noktası bir inci küpedir. Tabloda resmedilen kızın ressamın kızı ya da yanında çalışan biri olduğu düşünülmektedir. Tablodan esinlenerek kitap yazılmış sonra da beyaz perdeye uyarlanmıştır.

Karaca Fine Pearl Serisi ile incinin şıklığı şimdi de sofranızda #Sofranınİncisi

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Ulan koskoca İnci Küpeli Kız tablosunu bildiğin tabak çanak satmaya uyarlamışlar yazıklar olsun . Ressam yaşasa kafasına sıkardı

Doğa Çelik

Millet değil boynuna takmayı vitrinlerde bakıp iç geçiriyo siz gitmiş tabak yapmışsınız millet aç lan aç Türkiye burası. Yaşam standartı yüksek avrupa ülkesi... Devamını Gör

gökhan gök

yürü be sana sonuna kadar katılıyorum.

Vedat Celik

İncinin değerini gerçekliği değil, GIA ve Ege Üniversitesi Prof.Dr. Murat HATİOĞLU 'nun ifadeleriyle 7 Farklı faktördür. Araştırmalısınız!