Görüş Bildir
Haberler
6. Uluslararası Malatya Film Festivali'nden İzlenimler

6. Uluslararası Malatya Film Festivali'nden İzlenimler

Erdinç Taze
13.11.2015 - 00:42

Açılış gecesinde Perihan Savaş, Serdar Gökhan, Suzan Kardeş gibi değerli isimler onur ödülüne layık görüldü. Festival boyunca yerli ve yabancı yapımlar izleyici ile buluştu. Aralarında Abluka, Mustang, Sarmaşık, Theeb, Taksi Tahran, Saul'un Oğlu, Eksik, Limonata gibi başarılı filmlerin bulunduğu programda ayrıca Nuri Bilge Ceylan filmlerinden oluşan bir seçki de gösterildi. Festivalde film gösterimlerinin yanı sıra başarılı isimlerin verdiği atölyeler ve katıldığı söyleşiler de vardı. Tüm dünyadan ve ülkemizden filmlerin yarıştığı festivalde bu yıl ilk kez verilecek olan Kemal Sunal Halk Ödülü'nü ise halk oylama yaparak belirleyecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu yılın en başarılı Türk filmlerinden biri olan Abluka'nın yönetmeni Emin Alper ve oyuncuları film gösteriminin ardından bir söyleşi gerçekleştirdi. Filmin gösterimine Malatya Valisi Süleyman Kamçı da katıldı. Yine bir başka başarılı Türk filmi Sarmaşık'ın yapımcısı Elif Turhan da izleyicilerin sorularını yanıtladı.

Birçok eleştirmen, yazar, yönetmen ve oyuncunun katıldığı festivalde bütün filmlerin salonları neredeyse tam doluydu. Birçok sinemasever filmleri merdivende oturarak izlemek zorunda kaldı. Ülkemizde bu yıl düzenlenecek olan film festivallerinin ertelenmesi sebebiyle birçok yerli yapım ilk gösterimlerini Malatya'da gerçekleştirmiş oldu.

Festivalde ödül kazanan isimler bu akşam gerçekleşecek olan kapanış töreniyle birlikte açıklanacak. Festival heyecanı son günde de halen sürüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın