Görüş Bildir
Haberler
52. Uluslararası Antalya Film Festivali Ulusal Yarışma Jürisi’ne yapımcı, yönetmen ve senarist Ömer Vargı başkanlık edecek

52. Uluslararası Antalya Film Festivali Ulusal Yarışma Jürisi’ne yapımcı, yönetmen ve senarist Ömer Vargı başkanlık edecek

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği filmlerle Türkiye sinemasını izleyicisiyle barıştıran Ömer Vargı, 29 Kasım- 6 Aralık tarihleri arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek 52. Uluslararası Antalya Film Festivali Ulusal Uzun Metrajlı Yarışma Jürisi’nin başkanlığını yapacak. 

Sinemaya 1974 yılında Yılmaz Güney ve Şerif Gören ile “Endişe” filminde çalışarak başlayan Ömer Vargı; “Deprem”, “Taksi Şoförü” ve “Nehir” filmlerinde Gören’in asistanlığını yaptı. ‘80’li yıllarda uzun metrajlı film yapımına başlayan Vargı, Link Prodüksiyon ve Filma-Cass’ın ortağı olarak, birçok uzun metrajlı filminin yanı sıra 1977 yılından bugüne dek binden fazla reklam filmi yönetti.

Sinemamızın krizde olduğu yıllardan çıkmasını ve izleyicisiyle barışmasını sağlayan iki önemli gişe filminin, Şerif Gören imzalı “Amerikalı”(1993) ile Yavuz Turgul imzalı “Eşkıya”nın (1996) yapımcılığını Filma-Cass üstlendi. Vargı, 1998 yılında ilk kez bir uzun metraj film için yönetmenlik koltuğuna oturdu; hem izleyici hem eleştirmenler tarafından beğenilen “Her Şey Çok Güzel Olacak”a imza attı. “İnşaat” (2003), “Kabadayı” (2007), “Anadolu Kartalları” (2011) ve “İnşaat 2”yi (2015) yönetti.

52. Uluslararası Antalya Film Festivali ve Jüri Başkanlığı ile ilgili olarak Ömer Vargı; “Sinema; yaratanı, yapanı, izleyicisi, yazarları ve festivalleri ile bir bütün. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin, bu bütün içinde sinemamız adına korunması ve sahip çıkılması gereken geleneksel bir yapısının olduğunu düşünüyorum” dedi.

Uluslararası Antalya Film Festivali

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın