Görüş Bildir
Haberler
5 Eski Polis Müdürü Tutuklandı

5 Eski Polis Müdürü Tutuklandı

ATKN
27.12.2014 - 23:25

İstanbul İstihbarat Şube Eski Müdürü Ali Fuat Yılmazer

İçeriğin Devamı Aşağıda

14 Aralık soruşturması kapsamında tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe gönderilen 5 eski polis müdürü Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Ömer Köse, Erol Demirhan ve Kazım Aksoy tutuklandı.

22 Temmuz'da Cemaat'ye yönelik operasyonda tutuklanan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün eski şube müdürleri Yurt Atayün ile Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında bulunduğu beş kişi '14 Aralık soruşturması' kapsamında da tutuklandı.

Tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi'nden cuma günü getirilen İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'nin eski müdürleri Yurt Atayün ve Ömer Köse, İstanbul İstihbarat Şubesi'nin eski müdürleri Erol Demirhan ve Ali Fuat Yılmazer ile İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'nin eski amirlerinden Kazım Aksoy savcıya dokuz saat ifade vermişti.

Soruşturma savcısı Hasan Yılmaz, bu şüphelilerin, 'kamu görevlisinin gerçeğe aykırı evrak hazırlaması', 'terör örgütü üyeliği' ve 'iftira' suçlarından bir kez daha tutuklanmaları istemiyle nöbetçi İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmesine karar vermişti.

Şüpheliler, bu soruşturmadan önce yine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen 'yasadışı dinleme' ve 'siyasal, askeri casusluk' suçlamalarıyla,  22 Temmuz tarihli İstanbul Emniyeti'ndeki 'paralel yapı' soruşturması kapsamında da tutuklu bulunuyor.

İstanbul Terörle Mücadele Eski Şube Müdürü Yurt Atayün

14 Aralık soruşturması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından 'devletin egemenliğini ele geçirmek amacıyla baskı, yıldırma ve tehdit yöntemlerini kullanıp örgütsel yapı oluşturarak bu yapılanma altında iftira, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve belgede sahtecilik' suçlarından 14 Aralık'ta 37 kişi hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden aralarında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da yer aldığı dört kişi tutuklanmış, gazeteci Ekrem Dumanlı ile yedi kişi adli kontrol hükümleri uygulanarak, bir kişi ise tedbir uygulanmaksızın serbest bırakılmıştı.

Al Jazeera Turk

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/ata...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0