Görüş Bildir
Haberler
48 Saatte Atina'da Neler Yapabilirsiniz? 10 Maddede Mini Atina Rehberi

48 Saatte Atina'da Neler Yapabilirsiniz? 10 Maddede Mini Atina Rehberi

Yanı başımızda olmasına rağmen hep ötelediğimiz, nasıl olsa gideriz ya dediğimiz komşunun başkenti... 

Atina'ya bir göz atalım diyorum. Ne dersiniz? 

Atina ile ilgili 48 saatte görülecek 10 yeri madde madde yazdım.   

Fotoğrafların devamına Instagram sayfamdan bakabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. A for Athens

1. A for Athens

Atina’nın en güzel manzaralarından birisine bakabileceğin bir teras sunuyor 'A for Athens'. Manzaranın yanında kokteylleri de bir o kadar başarılı. Atina’ya yazın geldiysen 360 derece Atina’yı gören bu terasta mutlaka bir akşam geçirmeli ve kokteyllerini deneyimlemelisin. Fiyatları da gayet iyi.

2. Akropolis

2. Akropolis

Yunanistan’ı araştırıyorsan eminim en çok duyduğun ve dolasıyla merak ettiğin yer Akropolis’tir. Akropolis’te görebileceğin kısımlar;

  • Beule Kapısı

  • Athena Nike Tapınağı

  • Erekhtheion

  • Propylaila

  • Herodes Attikus Tiyatrosu

  • Dionysos Tiyatrosu

  • Parthenon

3. Plaka

3. Plaka

Atina’ya kadar geldiysen mutlaka burada oturup kahve içip şehrin arka sokağındaki dinamizmi gözlemlemelisin. Buraya gelen herkesin amacı belli. Oturup iki laflamak, kahve içmek, sohbet etmek.

4. Panathinaiko Stadyumu

4. Panathinaiko Stadyumu

Dünyadaki en eski stadyumlarından birisi burası. Stadın en ilginç özelliği, tüm alanları tamamen beyaz mermerden yapılmış. 1896 yılındaki ilk olimpiyatlara da ev sahipliği yapmış bir mabed. 60.000 kapasiteli mükemmel bir kompleks. 1896 yılında olimpiyatlar yine burada yapılmış. Akropolis’ten şehri incelerken göreceksin zaten. Bir tepenin içi oyulmuş stat yapılmış. 

1896 yılında Yunanlar kendi olimpiyatlarını yaparken sadece erkekler yarışırmış ve çıplak koşarmış. Kadınların bu olimpiyatları izlemesi yasakmış.

5. Exarchia

5. Exarchia

Araştırırken göreceksiniz zaten. Şehrin isyan mahallesi. Mahalleye yaklaşınca duvar veya kepenklerin üzerilerinin boyanmasından, grafitiler çizilmesinden anlarsınız nereye geldiğinizi. 

Yunanistan’da ciddi işsizlik ve ekonomik sıkıntı var. Dolayısıyla gençler, isyanını duvarları boyayarak göstermiş. Son derece güvenli diyemem, ama gündüz gözü bir tur atın. Yunanistan’ın sadece Akropolis’ten ibaret olmadığını görün isterim. 

Çok başarılı grafitiler var. Bunların önünde poz verebilir. Güzel hatıralar biriktirebilirsiniz. Bölgede ayrıca, Yunan polisi tarafından öldürülen Alexandros Grigoropoulos‘un anıldığı duvarın hemen yanında Berkin Elvan‘ın da anıldığını göreceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Little Kook

6. Little Kook

Yaklaşık 1 sene olmuş açılalı taze taze çok şık bir kahve noktası. Sinderalla, Yüzüklerin Efendisi, Harry Potter, Yedi Cüceler gibi bir çok hikayenin misafiri olduğunu düşünebilirsin. Yiyecek olarak sadece tatlı çeşitleri, içeceklerde ise kahve ve çay çeşitleri var. Ama atmosferi gerçekten masalsı. Cafe olmasaydı eminim bir Hollywood filmine zemin oluşturabilirdi.

7. Savvas

7. Savvas

Önünden geçerken, 'Bildiğin kebapçı ya' diyebilirsin. Doğrudur. Atina’da doğmuş, tanıyan insanların tavsiyesiyle gittim. Atina’da en iyi Kebabi ve Gyros’u yapan yer diyorlar. Deneyimledim gayet de öyle. Son derece lezzetli ve bizden farksızdı. Şefin tavsiyesi üç tane. Kebabi (Kebap), Yoğurtlu Kebabi (Ali Nazik) ve Gyros (döner).

8. İki günlük şehir

8. İki günlük şehir

Atina’da tarihi noktaları ve müzeleri gezmek için iki gün yeterli olacak sana. Sonrasında tekrara düşersin. İki günden daha uzun bir plan yaptıysan, şehrin tadını alabileceğin kahve noktaları, tavernalar ve mahalleler var.

9. Tavernalar

9. Tavernalar

Yunanistan’da akşam olunca hangi tavernaya gitsem acaba diye düşüneceksin. Plaka bölgesi bu konuda biçilmiş kaftan. Çok güzel tavernalar bulunuyor. Burada tavernalar 20.00 itibariyle canlı müziğe geçiyor. Birçoğu bizde de var diyeceğin şarkılar söylüyorlar. Masana öncelikle su geliyor. Burada adet zaten istemeden bir sürahi su her mekanda gelir. Sonrasında, siparişini veriyorsun. Yazın çoğu yer rezervasyonsuz almaz. Kışın ise tam tersi hoşuna giden yere sokaktan geçerken girebilirsin.

10. Lycabettus Tepesi

10. Lycabettus Tepesi

300 metre yükseklikte teleferik ile de çıkılan bir bir tepe. Atina’ya bir de yukarıdan bakayım fotoğraf çekeyim diyorsanız, benim gibi, uğramanız gereken noktalardan birisi kesinlikle. Tepede ayrıca restoranlarda bulunuyor. İsterseniz bir şeyler atıştırabilirsiniz tabii. Finüküler her yarım saatte bir sefer yapıyor düzenli olarak. Tepeye yürüyerek de çıkabilirsiniz ama yerlisi için uygun bir seçenek bu. Turistsen hem zamandan hem gücünden yersin boş yere. Finüküler tercih etmelisin. İstersen 7,5 Euro’ya teleferikle çift yön gidiş dönüş bilet alarak Atina’yı bir de bu açıdan görebilirsin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
78
27
11
5
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?