Görüş Bildir
Haberler
40 Yıl Düşünseniz de Aklınıza Gelmeyecek Şekilde Ölmüş 14 Bahtsız Kişi

etiket 40 Yıl Düşünseniz de Aklınıza Gelmeyecek Şekilde Ölmüş 14 Bahtsız Kişi

Begüm
27.07.2020 - 07:45

Her ölüm trajiktir fakat bazıları trajikomik bir hal alır. Hazırsanız okuduğunuzda ağzınızı açık bırakacak, birbirinden ilginç ölümlere bir göz atalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Osuruğuna sahip çıkamayan bir adam

Amerika'da yaşanan bu olayın başlangıcı üniversite öğrencileri arasında düzenlenen bir osuruk yarışmasına dayanıyor. Yarışmada birinci olmak için bir osuruk hocasından eğitim alan genç 3 ay boyunca aralıksız çalışıyor. 

İyi osurmayı anlayabilmek için de gencin osuruğunu çakmak ile ölçen hırslı eğitmen o gün öğrencisi ile yemeği fazla kaçırdı fakat dikkat etmedi. Her zamanki gibi çakmağı yaktı ve osurmasını istedi, gencin osuruğu yemeklerden dolayı tamamen metan gazına dönüştüğü için ateşi büyüttü ve eğitmeni yaktı. Ne yapacağını bilemeyen genç, eğitmenin alevler içinde ölmesini izledi.

2. Tifonun en bulaştırıcı üyesi: Tifolu Mary

2. Tifonun en bulaştırıcı üyesi: Tifolu Mary

Ölüm şekli olarak değil de bulaştırma şekli ile oldukça ilginç olan bir vaka! 

1900'lerin başında aşçı olarak çalışan Mary, tifonun dünyadaki en önemli üyelerinden biridir. Tifo taşıyıcısı olan ama hiçbir belirti göstermeyen ve hastalanmayan Mary, evlerde aşçı olarak çalışmaktadır. Hastalığını bilmeyen Mary pek de hijyenik biri olmadığı için, yemek yaparken poposunu ellemekte ve elini yıkamadan yemeğe devam etmektedir. Özellikle dışkıdan kolay bir şekilde bulaşan tifo da evdeki kişilere bulaşarak tek tek herkesi öldürmektedir. 

En sonunda bir doktorun zorla örnek alması ile Mary'nin tifo taşıyıcısı olduğu ortaya çıkmış ve karantinaya alınmıştır. 3 yıl süren karantinası bittiğinde aşçılık yapması yasaklansa da Mary yine aşçılığa devam etmiş ve kimin evinde çalıştıysa onları birer birer öldürmüştür. 10 yıl sonra başka bir virüs kaparak Mary de ölmüştür.

Sadece New York'ta 3 bin kişinin tifo olduğu ve kaynağının Mary olduğu bilinmektedir.

3. Dev kaktüsün intikamı

3. Dev kaktüsün intikamı

1987 yılında Arizona'da yaşayan David Grundman isimli genç tamamen eğlence amaçlı olarak dev bir kaktüse ateş etti. 8 metre uzunluğundaki kaktüse ateş etmenin pek mantıklı bir hareket olmadığını çok geçmeden anlayan David'in üzerine kaktüsün bir parçası düştü. David oracıkta öldü.

4. Çok aç kalmak da sizi öldürebilir

4. Çok aç kalmak da sizi öldürebilir

2009 yılında Pakistan'da gerçekleşen bu olay yemek yerken bir kez daha düşünmenize neden olabilir. Pakistan'da bir karakolu patlatan terörist yakalandıktan sonra müebbet hapse mahkum ediliyor. 2 ay boyunca verilen yemekleri yemeyen teröristin tek bir amacı var: Demirlerin arasından kaçabilecek kadar zayıflamak. 

2 ayın sonunda neredeyse bir avuç yemek yiyerek belini incelten terörist hapishaneden kaçıyor ve diğer teröristlerin yanına gidiyor. Dönüşünü kutlamak için büyük bir ziyafet yapılırken açlığına yenik düşen adam yiyebildiği kadar şeyi son hızda tüketiyor fakat bilmediği bir şey var: Uzun süreli aç kalmanın sonunda ortaya çıkan yeniden beslenme sendromu. 

Uzun süreli açlıkların sonunda çok yavaş bir şekilde yemek yemek gerekiyor aksi halde bu hızlı tüketimi vücut kaldıramayarak oksijenin vücutta dolaşmasını ve organların doğru şekilde çalışmasını engelleyerek kişiyi öldürüyor. Tıpkı bu teröristin öldüğü gibi...

5. Fazla müzik zararlı mıdır?

70'lerin sonunda New York'ta breakdansın dorukları yaşanıyordu. Kendini dansa adamış 3 kişilik bir kız grubu şehrin çeşitli yerlerinde diğer dansçılara meydan okumak için sabah akşam hazırlanıyorlardı ve arabanın bagajına kendi ses sistemlerini yaptırmışlardı. Büyük gün geldiğinde, grubun başı piste çıktı ve herkesi kendine hayran bıraktıracak şekilde dans etmeye başladı. Fakat çok geçmeden, dansın ortasında bir anda yere yığıldı. 

Ölüm sebebi ise ani aritmik ölüm sendromu olarak kayıtlara geçti. Hoparlörden gelen ses basıncı dans sırasında yaptığı ritmik hareketler ile birleşince kalbini etkileyerek kalbinin kan pompalayamamasına neden olarak orada ölmesine sebep olmuş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yoğun bakımda sırrı çözülemeyen ölümler

6. Yoğun bakımda sırrı çözülemeyen ölümler

Cape Town'da bir hastanenin 311 numaralı yoğun bakım odasında her cuma birileri ölüyordu. Hastane yönetimi ve polisler detaylı bir şekilde araştırsa da ölümlerin sebebini bir türlü bulamıyordu. En sonunda odanın 7/24 gözlemlenmesine karar verildi ve katil bulundu: Her cuma sabah 6'da odaya gelen temizlik görevlisi elektrik süpürgesini fişe takmak için solunum cihazının fişini çıkartıyordu...

7. Eğlencenin fazlası öldürür

7. Eğlencenin fazlası öldürür

2 lunapark çalışanı arkadaş iş bitiminde biraz parkın tadını çıkarmak ve eğlenmek istemişler. Parktaki dönen salıncağa binmek isteyen ikili aleti çalıştırdıktan sonra yerlerini alarak keyif çıkarmaya başlamışlar fakat unuttukları küçük bir şey varmış: Salıncağın çalışma süresi. Herhangi bir ayarlama yapmadıkları için salıncak tüm gece durmadan dönmeye devam etmiş, etmiş ve etmiş. Bu 2 arkadaş da tüm gece kusarak ölmüş...

8. Kendi cenazesinde ölen kadın

8. Kendi cenazesinde ölen kadın

2011 yılında Rusya'da Fagilyu Mukhametzyanov isimli 49 yaşındaki kadının öldüğünü düşünen doktorlar onu morga gönderdi. Ertesi gün gerçekleşen cenaze töreninde uyanan kadın, kendini tabutun içerisinde görünce kalp krizi geçirdi ve oracıkta öldü.

9. İkizinize iyi davranın aynı vücudu paylaşıyorsunuz

9. İkizinize iyi davranın aynı vücudu paylaşıyorsunuz

Marco ve Roberto birbirini pek sevmeyen hatta birbirlerini öldürmek isteyen iki kardeşti. Marco bir gün aralarındaki bu ilişkiye dayanamadı ve kardeşini silah ile vurdu ve kardeşi öldükten tam 5 dakika sonra kendisi de öldü. Marco'nun bu cinayeti işlerken unuttuğu bir şey vardı: Roberto ile yapışık ikiz olması! Aynı vücudu paylaştıkları için Roberto'nun ölümünden sonra vücuttaki kan dolaşımı durdu ve Marco'yu da öldürdü.

10. Saç yumakları...

1968 yılında Kaliforniya'da genç bir ressam kadın aniden öldü. Neden öldüğü doktorlar tarafından anlaşılamaladığı için otopsi yapılmasına karar verildi. Otopsi sırasında karın bölgesinde doktorların eline oldukça büyük bir parça geldi: Büyük bir saç yumağı!

Obsesif saç yeme hastalığı bulunan kadın gün içinde iş yaparken, otururken ya da resim yaparken kendi saçını yiyordu. Yediği saçlar midede öğütülemediği için diğer öğütülemeyen şeyler ile birleşerek büyük bir parça haline geldi bu da kısa bir zaman içinde ölmesine yol açtı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kırılmaz cam azizliği

1993 yılında kırılmaz camın ne kadar sağlam olduğunu göstermek için tüm bedeni ile cama vuran Gary Goy, camın kırılması sonucunda yüksekten düşerek öldü. Tamamen iyi niyetli bir pazarlama taktiği sonucunda ölen Goy'un bilmediği şey kırılmaz camların özellikleri ve çeşitleriydi...

12. Önceden öldüğünü sanmak...

12. Önceden öldüğünü sanmak...

1940 yılında babasının mezarına ziyarete giden Marcus Garvey korkunç bir şey ile karşılaştı: Kendi isminin yazılı olduğu bir mezar taşı! Bu durum onu o an oldukça korkuttu ve kalp krizi geçirmesine neden oldu. Marcus Garvey geçirdiği kalp krizi sonucunda mezarlıkta öldü.

13. Ayak parmaklarını koruyalım kollayalım

13. Ayak parmaklarını koruyalım kollayalım

Viski tadımcısı ve Jack Daniel's şirketinin kurucusu Jack Daniel bir sabah işe erken gitmeye karar verir. İş yerindeki kasayı açmak ister fakat şifresini hatırlayamaz ve o an çevrede kimse olmadığı için kasayı açmak için yardım da alamaz. Kasaya sinirlenen Daniel ayağıyla kasaya tekme atar ve bu sırada ayak baş parmağı yaralanır. Bir hafta içerisinde ayak parmağından enfeksiyon kaparak ölür.

14. Olayı canlandırırken dikkat!

14. Olayı canlandırırken dikkat!

1991 yılında Tayland'da kendi çiftliğinde yürürken ineğin dışkısına basan kadının ayağı kaydı ve düşmemek için telleri tuttu fakat elektrik çarpması sonucu öldü. Bu üzücü olayın ardından ölen kadının ablası, komşusuna olayın nasıl yaşandığını anlatmak için olay yerinde canlandırma yaptı ve tam o sırada aynı yerde ineğin dışkısına bastı ve düşmemek için tellere tutundu. O da öldü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1575
478
402
196
127
80
61
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hipergrafi

Bir tane daha vardı sakallarınınuzatarak guines rekorlar kitabına girmeye çakışıyormuş kendş sakalına basıp boynunu kırarak ölmüş diye okumuştum

Uygar Aytun

Ne şehittir ne gazi bok yoluna gider niyazi......

Senem Şengül

Hele sonuncusu gerçekten çok trajikomik.