Görüş Bildir
Haberler
4,5G'de İlk Ödeme Haftaya

4,5G'de İlk Ödeme Haftaya

ATKN
22.10.2015 - 12:14

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin, 4,5G ihalesinde, şirketlerin ilk aşamada gelecek haftaki organizasyon öncesinde Hazine'ye 2 milyar avroluk ödeme yapacaklarını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 26 Ağustos'ta ihalesi yapılan 4,5G'nin, gelecek yıl nisan ayı itibarıyla kullanılmaya başlanacağını, ihaleyi kazanan işletmecilere yetki belgelerinin gelecek hafta düzenlenecek törenle verileceğini belirtti.

Şirketlerin, yetki belgelerini almadan bir gün öncesine kadar ödeme yapması gerektiğini vurgulayan Bilgin, şirketlerden birinin peşin, diğerlerinin ise taksitli ödeme yapacağını, KDV'lerin tamamının ise peşin ödeneceğini anımsattı. 

Bilgin, ilk aşamada 2 milyar avroluk ödemenin gelecek haftaki organizasyon öncesinde şirketler tarafından Hazine’ye yapılacağını ifade ederek, ilk ödemelerin ardından yetkilendirme belgelerinin verileceğini kaydetti.

4,5G ihalesinin çok önemli olduğuna işaret eden Bilgin, Türkiye'de genişbant abone sayısının 46,6 milyonu geçtiğini, mobil abone sayısının 72 milyon, mobil genişbant internet abone sayısının 37,5 milyon, 3G abone sayısının 63 milyonu aştığını ifade etti.

Bakan Bilgin, her geçen gün artan talebin 4,5G ihalesini yapmayı zorunlu kıldığına dikkati çekerek, 'İhale çok güzel geçti. 2,3 milyar avro başlangıç değeri olarak belirlenen ihalenin, yaklaşık 1,5 katı fiyatla sonuçlandı. KDV ve vadeli ödemeden kaynaklanan farkla beraber 4 milyar avronun üzerinde gelir elde etmiş olduk. Burada yenilikler de var. Demiryolları ve karayollarında ve 1 kilometreden uzun tünellerde kapsama alanı zorunluluğu getirildi. İlk defa yerlilik kavramı geldi. IMT hizmeti verecek işletmecilerin şebekeye ilişkin yatırımlarında yerli ürünleri kullanmaları zorunluluğu var. Yıllar itibarıyla yüzde 30-40-45'lere ulaşan oranlarda yerli ürün kullanımı söz konusu' diye konuştu.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın