Görüş Bildir
Haberler
3D Yazıcıyla Jet Motoru Üretildi

3D Yazıcıyla Jet Motoru Üretildi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son dönemlerde revaçta olan ve zaten makineleşmiş olan üretim tekniklerin, daha pratik hale getiren 3D yazıcılar ile silah, hatta ev gibi ilginç yapılar bile üretildi.

Bu sefer ise Avustralya'daki Monash Üniversitesi, Emaero Mühendislik, Federal Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Organizasyonu (CSİRO) ve Deakin Üniversitesi tarafından ortaklaşa yürütülen proje sonucunda 3D yazıcı ile üretilen ilk jet motoru görücüye çıktı.

İlk kez Avustralya’nın Geelong kentinde düzenlenen Avustralya Uluslararası Havacılık Fuarı (Avalon Airshow) 2015’te sergilendi. Fuarı gezenlerin yoğun ilgisi ile karşılaşan jet motoru, havacılık sektörünün dev kuruluşları Boeing ve Airbus’ın da dikkatini çekti.

3D yazıcının en önemli özelliği olan üretim hızlandırması nedeniyle daha kısa sürede üretilen motor, aynı zamanda diğer emsallerine göre daha az yakıt kullanan ve daha hafif olan bir jet motoru olmuş.

Dünyanın ilk üç boyutlu baskı teknolojisiyle üretilmiş jet motorunu yapan ekibin başındaki hafif metaller alanında uzman Profesör Xinhua Wu, buluşları hakkında bilgi verdi.

Profesör Wu, Avustralyalı bilim insanlarının elde ettiği başarının havacılık sektörü açısından çok önemli olduğuna dikkat çekerek, 'Endüstri için iki yönden önemli. Birincisi üç boyutlu baskının kapasitesini ve sınırını anlamak. İkincisi de başarılı olursa eğer uçak motoru gelişimini bariz bir şekilde kısaltabilir, özellikle de küçük motorlar için' dedi. Wu, 'Geleneksel olarak bir motoru tasarlamak, son halini geliştirmek ve onu test etmek 10 ve 15 sene sürerdi. Bunu 3D baskı kullanarak birkaç sene içerisinde yapabiliriz. Yani süreç belki 10 kat daha hızlı olacak. Kapasitesi konusunda da biz aynı klasik üretilenlerin kapasitesini başarmaya çalışıyoruz' diye konuştu.

  • Webtekno
Kaynak: http://www.webtekno.com/3dyazici/3d-y...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0