Görüş Bildir
Haberler
32. İstanbul Film Festivali'nde İzlemeniz Gereken 5 Film

32. İstanbul Film Festivali'nde İzlemeniz Gereken 5 Film

Bağımsız Sinema Blog
23.03.2015 - 18:54 Son Güncelleme: 24.03.2015 - 17:45

32. İstanbul Film Festivali nisan ayında başlıyor henüz biletler satışa çıkmadı, yani hala vaktiniz var film değerlendirmelerini yapmak için. Ben de sizler için 5 film seçtim. Onlarla ilgili kısa kısa yazıp, sizlere neden bu filme bilet almalısınız cevabını vereceğim ya da vermeyeceğim göreceğiz. Ve Başlıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Everything Will Be Fine

İlk film ‘Everything Will Be Fine’ öncelikle şunu söylemeliyim ki bu film seçmem de film isminin de etkisi fazlasıyla var. Yani bu aralar böyle bir cümleye ihtiyacım var. Neyse eğer filme dönecek olursak, filmin yönetmeni çok iyi bir belgeselci olan Wim Welders. Bueno Vista Social Club (1999) ve Pina (2011) gibi çok ama çok ünlü filmleri oscar adaylıkları mevcut. Film 3 boyutlu olarak çekilmiş bu film, ölümlü bir kaza ve bununla beraber oluşan travmayı anlatmakta. Acaba bu travmayı nasıl atlatacaktır?

Elser-13 Minutes

Bir diğer film ‘Elser-13 Minutes’ bu filmi seçerken de yine her zaman olduğu gibi hiç objektif davranmadım. Hitler’e suikast girişimini ve hitler’in bu girişimden kurtuluşu anlatan film Oliver Hirscbiegel tarafından çekilmiş. Bu ismi ise yine bir Nazi diktasını anlatan ‘Düşüş’ filmiyle hatırlıyoruz.

While We' re Young

Üçüncü filmimiz ‘While We’re Young’ Yönetmen Noah Baumbach’ın son filmini gerçekten çok merak ediyorum. Bir önceki ve muhteşem filmi ‘Frances Ha’ nın ardından yine insan ilişkilerini derinden izleyen bir film olduğu, ayrıca Naomi Watts ve Ben Stiller’ın başrolde yer aldığını belirtmeliyim.

Life In a Fish Bowl

Sondan bir önceki film ‘Life In a Fish Bowl ’ birçok festivalden ödülle dönen bu İzlanda yapımı bu film, detaylı karakter analizleriyle dikkat çekmekte. Yönetmenliğini Baldvin Zophoníasson’un yaptığı bu film festivalde yarışacak filmler arasında en dikkat çekenlerden biri.

Zero Motivation

Son film ‘Zero Motivation’ Antidepresan başlığı altında festivalde yer alan filmlerden bir tanesi. Ancak yarışma filmi olmaması, kötü olduğu anlamına gelmemekte çünkü birçok festivalden ödülle ayrılmış bir film. Yönetmenliğini ve senaryosunu Talya Lavie’nin üstlendiği bu film güzel vakit geçirmek isteyenlere tavsiye edilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın