Görüş Bildir
Haberler
30 Yaşına Gelmeden Önce Herkesin Bilmesi ve Uygulaması Gereken 13 Şey

etiket 30 Yaşına Gelmeden Önce Herkesin Bilmesi ve Uygulaması Gereken 13 Şey

şeyda
10.10.2018 - 09:53

Hayatın, 30 yaşından sonra başladığını söylerler. Uygun farkındalığa ve özgürlüğümüze eriştiğimiz, isteklerimizin ve tutkularımızın tam anlamıyla farkında olduğumuz yaş. 30 yaşına gelmeden önce herkesin bilmesi gereken bilgileri sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sevdiğiniz mesleği yapın.

30 yaşına gelmeden önce mesai saatlerinin ve alacağınız maaşın, sizi tatmin ve mutlu edeceği bir işi seçmeniz çok önemli.

2. Bir yemeği pişirmekte iyi olun.

Yemek yapmaktan nefret ediyor olabilirsiniz veya Gordon Ramsay'nin tariflerini ezbere biliyor da olabilirsiniz. Ama 30 yaşına gelmeden önce, herkesten daha iyi yapıyor olduğunuz bir yemek belirlemelisiniz. Evinizde önemli konuklar ağırladığınız vakitler, bunun size büyük yararı dokunacaktır.

3. Kim dost, kim düşman ayırt edebilin.

Gençlik yıllarımız çevremizde en çok insanın olduğu zamanlardır. Genelde hepsinin gerçek dostumuz olduğu yanılgısına düşebiliriz. Zor zamanlarınızda kimin yanınızda olup, size destek verdiğine çok dikkat edin.

4. Kişisel hayatınızla ilgili detayları herkesle paylaşmayın.

Kuvvetli bir ilişkiniz olsun istiyorsanız, partnerinizle yaşadığınız sorunları öyle herkese anlatmayın. Eğer çok paylaşma ihtiyacı hissediyorsanız, bir terapiste danışın ve sorunlarınızı profesyonel yoldan çözmenin keyfini çıkarın.

5. Önceliklerinizi doğru belirleyin.

Hayatımız boyunca, birçok şeyi yapmak adına sürekli bir telaş içerisinde oluruz. Ama ara sıra küçük şeylere odaklanmakta ve önemli olan şeyleri ve kişileri ihmal etmememizde de fayda var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tatil yapmak ve dinlenmek için kendinize vakit ve para ayırın.

Yetersiz dinlenme fiziksel ve zihinsel yorgunluğa sebep verir ve verimliliğinizi de ciddi oranda düşürür. Ama siz modayı gereğinden fazla takip etmek yerine, hak ettiğiniz tatili gerçekleştirebileceğiniz kadar bir kenara para ayıracak kadar düşünceli olmalısınız. Maaşınızın %20'sini biriktirseniz bu sizin için yeterli olacaktır.

7. Sürücü ehliyetinizi alın.

7. Sürücü ehliyetinizi alın.

Bunu yapmak size başka motivasyonlar da getirecektir. Ehliyetiniz olunca bir araba almayı düşüneceksinizdir ve böylece de maaşınızın yükselmesi adına uygun kariyer adımlarını atacaksınızdır.

8. Ek gelir sağlayacak bir iş edinin.

30 yaşınıza gelmeden evvel, size ek gelir sağlayan bir kaynak bulmanız önemli. Freelance bir işte çalışabilir veya kendinize küçük çapta bir iş kurabilirsiniz. Ek bir gelir kaynağınızın olması demek, kriz anlarıyla daha kolay başa çıkabilmek anlamına gelir.

9. Ailenizin evinden taşının.

Ailenizle yaşamak oldukça konforludur: evin sürekli temiz olması, yiyeceklerinizi hazırlayan birinin olması... Ama bir noktada ailenizden ayrı eve çıkmanız gerekli ki bunu otuzunuza gelmeden önce yapmalısınız. Bu sizin sorumluluk bilincinizi artıracaktır.

10. Kalabalık önünde konuşma yapmaya alışın.

Çoğumuz bir kalabalık önünde, yabancılara konuşma yapacağı zaman tuhaf hisseder ve gerilir. Korkularınızı aşmayı öğrenmeniz gerek. Kalabalık önünde yapılan konuşmalarda sakin kalabilen ve ne diyeceğinden emin olan kişiler toplumda her zaman saygı ve ilgi görür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kendi tarzınızı bulun.

Yetişkin bir insanın kendisini rahat ve güzel hissettiren bir tarzı olmalıdır. 30 yaşına gelmeden önce kişisel tarzınızı oturtursanız eğer, her gün ne giyeceğim derdinden de kurtulmuş olursunuz. Unutmayın, giydikleriniz sizin hakkınızda insanlarda ilk izlenimi oluşturan bir etmendir.

12. Klasik eserleri okuyun.

Klasik eserleri bize okuldayken okuturlar ama gencecik yaşımızda onların anlamını ve derinliğini anlamakta biraz zorlanıyor olabiliriz. Bu yüzden üşenmeden, tatlı tatlı o klasik ve ünlü romanların hepsini baştan bir defa daha okumanız gerekli ki kültürel ufkunuz genişlesin.

13. Kendinizi forma sokun.

Belirli bir yaşa gelene kadar egzersizler hayatlarımızın olmazsa oluru olabilir. Ne var ki, yaş ilerledikçe kaslarımız güçsüzleşir ve metabolizmamız da yavaşlar. Bu yüzden banklarda oturmak için 50 yaşınıza kadar bekleseniz iyi edersiniz. Hareketlenin ve kendinize haftalık egzersiz planları oluşturun.

Bonus: Daha mutlu olmak için uygulayabileceğiniz 4 kolay adım.

İstatistiklere göre ''en mutlu yaş'' diye bir kavram yok. Her yaşımızı en mutlu yaşımıza çevirebiliriz. İşte bunun için 4 basit adım:

  • Günde 10-15 dakikanızı tamamen sessiz geçirin. Kulaklık, telefon, bilgisayar yok.

  • Kötü alışkanlıklarınızı bırakın. Bunlar sizi içten içe mahvediyor, haberiniz yok.

  • Kendinizi pozitif insanlarla çevreleyin.

  • Evinizi temiz tutun. Dağınık ev, dağınık kafa demektir.

Bu listeye eklemeyi unuttuğumuzu düşündüğünüz bir şey var mı? Lütfen yorumlar kısmında bunu bizimle paylaşın. 🙏

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
479
137
31
30
23
21
19
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?