3 Adımda Facebook Hesap Silme ve Kapatma Nasıl Yapılır?

-
2 dakikada okuyabilirsiniz

Facebook hesap silme oldukça popüler bir konu. Dünya üzerinde 1 milyardan fazla kullanıcı var ve en büyük iletişim kanallarından bir tanesi. Binlerce televizyondan daha güçlü ve büyük bir kitle iletişim aracı. 

Bazen sevdiklerimize kızdığımız için, bazen sevgilimiz veya eşimiz yüzünden, bazen ise aradığımızı bulamadığımız için facebook hesabını kapatmak isteyebiliyoruz. Bu içeriğimizde sizler için facebook hesabını nasıl silebileceğinizi anlatacağız. Ancak Facebook'un size son adımda sorduğu gibi emin olup olmadığınıza dair bir soru yöneltmek istiyoruz zira bu işlem kalıcı bir işlem ve hesabınızı sonradan geri alma şansınız olmayacaktır. 

Resimli anlatımla aktardığımız Facebook hesap silme adımlarını uygularsanız mobil veya masaüstü cihaz fark etmeksizin hesabınızı kalıcı olarak kapatabilir ve silebilirsiniz.

1. Yönetici (Admin) Olduğunuz Sayfa ve Grupları Kontrol Edin

Facebook hesabınızı sildiğinizde, admin yani yönetici yetkisine sahip olduğunuz sayfalar da silinecektir. Bu nedenle hesabınızı silmeden önce yetki sahibi olduğunuz sayfa ve grupları gözden geçirin. Yöneticisi olduğunuz sayfaları görüntülemek için buraya, gruplar için de buraya tıklayın.

Sayfalarda tek yönetici sizseniz sayfalarınız da silinecektir. Silinmemesini istediğiniz sayfalar için arkadaşlarınıza yetki verebilirsiniz. Bu durumda sadece sizin hesabınız sayfadan çıkarılacaktır.

2. Facebook Hesap Silme Linkine Gidin

Facebook hesap silme linki için buraya tıklayın ve sayfaya gidin.

3. Mevcut Hesap Şifrenizi Girin ve Güvenlik Kodunu Yazın

İşlemi onaylayıp "Tamam"a bastığınızda hesabınızın silinme süreci başlayacak. Hesabınızda yer alan her şeyin silinmesi 90 günü bulabilmektedir. Bu gün sayısı Facebook'un belirttiği resmi rakamdır. Eğer hesabınızın e-posta adresi ve şifresini bilmiyorsanız hesabınızı kapatmanız mümkün değildir. Bunun için Facebook destek birimi ile iletişime geçmeniz gerekiyor.

Facebook Hesabınızı Sildikten ve Kapattıktan Sonra Bilmeniz Gerekenler

  • Facebook hesabınızı silmek için gerekli adımları uyguladıktan sonra hesabınız Facebook içerisinde yapılan aramalarda görünmez hale gelir. Yani isminiz-soyisminiz ile sizi arayan ve profil linkinize ulaşmak isteyen kişiler sizi görüntüleyemez. 

  • Facebook'da 14 gün boyunca kalıcı olarak kapatmak istediğiniz hesabınızı geri getirme şansınız var. Bunun nedeni ise kullanıcıların kararlarından vazgeçme olasılığının olması. Bu süreyi beklemek zorundasınız. 14 gün içerisinde hesabınıza aynı e-posta ve şifre ile ulaşabilirsiniz ve işlemi geri alabilirsiniz. 14 gün beklemeden silme imkanınız bulunmuyor.

  • Facebook hesabınız silindiğinde mesajlarınız, mesajlaştığınız kullanıcıların gelen kutusunda durmaya devam eder. Bunları tamamen silmenizin bir yolu yoktur.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
Helal olsun!
Hoş değil!
Yerim!
Çok acı...
Yok artık!
Çok iyi!
Kızgın!

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?

Yorum Yazın

Başlıklar

Facebook
Görüş Bildir