Görüş Bildir
Haberler
28 Kamu Kurumunu Geride Bıraktı: Diyanet'in İlk 6 Aylık Harcaması 5,6 Milyar TL

etiket 28 Kamu Kurumunu Geride Bıraktı: Diyanet'in İlk 6 Aylık Harcaması 5,6 Milyar TL

Diyanet İşleri Başkanlığı, yılın ilk 6 ayında, 5,6 milyar lira harcama ile aralarında Ticaret Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı'nın da olduğu 28 kamu kurumunu geride bıraktı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

En fazla harcama yapan 12. kamu kurumu

En fazla harcama yapan 12. kamu kurumu

Birgün'den Mustafa M. Bildircin'in haberine göre Diyanet İşleri Başkanlığı, yılın ilk 6 ayında en çok harcama yapan 12. kamu kurumu oldu. 

Diyanet, yılın ilk altı ayında yaptığı 5,6 milyar TL’lik harcamayla Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı’nın da aralarında olduğu 28 kamu kurumundan fazla para harcadı.

Merkezi Yönetim Mali İstatistikleri tablosuna göre Diyanet’in yılın ilk altı aylık diliminde yaptığı harcamalar toplamı 5 milyar 658 milyon TL’ye ulaştı. Yılın ilk yarısında en yüksek harcamayı 1,2 milyar TL ile ocak ayında yapan Diyanet’in Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarındaki harcamalarının ortalaması ise 850 milyon TL olarak gerçekleşti.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan 2,2 milyar TL daha fazla harcadı

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan 2,2 milyar TL daha fazla harcadı

Yüksek harcamaları ile öne çıkan Diyanet, yılın ilk altı ayında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan 2,2 milyar TL fazla para harcadı. Kurumun temmuz ayı harcaması ise 937 milyon TL oldu.

Diyanet İşleri’nin harcamalarıyla geride bıraktığı genel bütçeli idarelerin arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı da yer aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı yılın ilk yarısı için ayrılan 5,7 milyar TL’lik ödeneğin, 1,9 milyar TL’sini tüketirken Dışişleri Bakanlığı, 4,7 milyar TL’lik ödeneğinin 2,1 milyar TL’sini kullandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 7,9 milyar TL'lik ödeneğin 3.4 milyar TL'sini harcadı.

Diyanet, bu yılın ilk yarısında Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 3,7 milyar TL, Dışişleri Bakanlığı’ndan ise 3,5 milyar TL fazla para harcadı.

Personel gideri 4,6 milyar TL

Personel gideri 4,6 milyar TL

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yılın ilk yarısında yaptığı 5,6 milyar TL’lik harcamanın 4,6 milyar TL’sini personel giderleri oluşturdu. 

SGK’ya 838 milyon TL prim ödeyen kurum, 116 milyon TL’lik de mal ve hizmet alım gideri yaptı.

Senin bu konuda bir fikrin var mı? Gel ve dio'da tartış!

Senin bu konuda bir fikrin var mı? Gel ve dio'da tartış!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
464
204
40
27
16
11
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pepe

Adı üzerinde "Ticaret Bakanlığı" ama onu bile geride bırakmış! Bravo!

yazıyor..

batmış devlete bir darbede diyanetten gelsin, tmm bizde müslümanız ama Allah aşkına hangi kitapta yazıyor bu derece israfın makul oldugu onca insan işsiz par... Devamını Gör

Muhammed Gungor

Bu allah çok para yiyor arap allahına para yetiştiremiyoruz serbest bırakalım batıracak ülkeyi aq