Görüş Bildir
Haberler
25 Aralık Savcı ve Hakimi Yargıtay'da Yargılanacak

25 Aralık Savcı ve Hakimi Yargıtay'da Yargılanacak

İhraç edilen savcı Muammet Akkaş

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, 25 Aralık yolsuzluk soruşturmasında görev alan eski savcı Muammer Akkaş ve eski hâkim Süleyman Karaçöl hakkındaki iddianameyi kabul etti.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 25 Aralık soruşturmasının ihraç edilen savcısı Muammer Akkaş hakkında “Görevi kötüye kullanma', aynı soruşturmanın ihraç edilen hakimi Süleyman Karaçöl hakkında da “Görevi ihmal' suçlarından hazırlanan iddianameyi kabul etti. 

Yargıtay'da yargılanacaklar

Akkaş ve Karaçöl, 25 Kasım tarihinde Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nde yapılacak duruşmada hakim karşısına çıkacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile iş adamları Mustafa Latif Topbaş, Cengiz Aktürk, Usame Kutup, Yasin El Kadı, Muaz Kadıoğlu, Abdullah Tivnikli, Orhan Cemal Kalyoncu, Ömer Faruk Kalyoncu, Avni Çelik, İbrahim Çeçen'in de aralarında olduğu 41 kişi ve 2 şirket, görülecek davada mağdur olarak yer alacak.

Meslekten ihraç edilmişlerdi

25 Aralık’ta İstanbul Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Akkaş, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'na savcı olarak atanmıştı. Tekirdağ Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptığı sırada HSYK tarafından tedbiren görevden uzaklaştırılmıştı.

Hâkim Süleyman Karaçöl ise İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakimken Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı'na hakim olarak atanmıştı. Karaçöl de HSYK tarafından görevinden tedbiren uzaklaştırılmıştı.

DHA ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0