Görüş Bildir
Haberler
23 Nisan’da Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı? 23-26 Nisan Yasağı Açıklandı Mı?

23 Nisan’da Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı? 23-26 Nisan Yasağı Açıklandı Mı?

Türkiye’de koronavirüs sebebiyle sokağa çıkma yasakları devam ediyor. Geçtiğimiz hafta yapılan Kabine toplantısında, hafta içi sokağa çıkma yasağının saatleri değişmiş ve kafe ile restoranlar yeniden kapanmıştı. Vatandaşlar, resmi tatil olan 23 Nisan’da sokağa çıkma yasağı olup olmayacağını araştırıyor. Geçtiğimiz yıl 23 Nisan’da sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı. Bu sene ise henüz bir açıklama yapılmadı. Son 23 Nisan sokağa çıkma yasağı ile ilgili son bilgiler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

23 Nisan Sokağa Çıkma Yasağı Var Mı?

23 Nisan Sokağa Çıkma Yasağı Var Mı?

Son yayınlanan İçişleri Bakanlığı sokağa çıkma yasağı genelgesine göre, tüm yurt genelinde 23 Nisan Cuma günü akşam saat 19.00’da başlayan yasak, 26 Nisan Pazartesi sabah saat 05.00’e kadar sürecek.

Resmi tatil olan 23 Nisan Cuma gününün yasak olup olmayacağı ise henüz duyurulmadı.

Geçtiğimiz yıl 23 Nisan tarihi hafta sonu ile birleştirilerek 4 günlük kısıtlama uygulanmıştı.

'Yasakların Kapsamı Genişleyebilir'

'Yasakların Kapsamı Genişleyebilir'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 haftalık kısmi kapanmanın ardından vaka sayılarında iyileşme olmazsa çok daha sert uygulamaların geleceğini duyurmuştu.

Erdoğan şunları söylemişti;

Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulamasına geçiyoruz. Amacımız bu 2 haftalık sürede vaka ve vefat sayılarında önemli oranda düşüş sağlamaktır. Şayet bu iki haftalık dönemde hedeflediğimiz tabloda beklediğimiz oranda iyileşmeyi temin edemezsek devamında çok daha sert uygulamaların gelmesi kaçınılmaz hale gelecektir. Vatandaşlarımın her birinden 'tamam' diye ifade ettiğimiz temizlik, maske ve mesafe kurallarına riayet ederek bu mücadeleye destek vermelerini hassaten rica ediyorum. Aynı şekilde aşı sırası gelenlerin de bu imkanı derhal değerlendirmelerini istiyorum. Aşının vaka ve vefat sayılarını düşürmedeki etkisi gözlemlerle, rakamlarla tespit edilmiştir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın