Görüş Bildir
Haberler
23 Nisan'da Kara Tablo: 20 Yılda 730 Bin Kız Çocuğu Evlendirildi

23 Nisan'da Kara Tablo: 20 Yılda 730 Bin Kız Çocuğu Evlendirildi

AKP döneminde çocuk evliliklerin arttığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Aile onayı ile evlendirilen, yaşı büyütülerek evlendirilen kız çocuklarımızın da 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlu olsun mu? TÜİK’in resmi verilerine göre AKP iktidarı boyunca 730 bin kız çocuğu evlendirilmiş' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “TÜİK verilerine göre bile 2002-2021 arasında 731 bin kız çocuğu evlendirildi. AKP iktidarı boyunca çocuk evliliği arttı” dedi.

İlgezdi, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yayımladığı “İstatistiklerle Çocuk” çalışmasıyla resmi rakamlarla bile Türkiye’de çocuklar için “kara bir tablo olduğunu” belirtti. 

TÜİK’in verilerine göre 16 ve 17 yaşında evlendirilen kız çocukların sayısının 731 bin 16 olduğunu aktaran İlgezdi, “16 ve 17 yaşında olup aile onayı ile evlendirilen erkek çocuklarının sayısı ise 34 bin 795. Yani aile onayı ile evlendirilen kız çocuklarının sayısı, erkek çocuklarının tam 21 katı. Üstelik bu resmi rakamlara, yaşı büyütülerek evlendirilen kız çocuklarımız dahil edilmiyor” ifadelerini kullandı.

"Hesabını soracağız"

"Hesabını soracağız"

İktidara seslenen İlgezdi, şunları kaydetti:

 “Aile onayı ile evlendirilen, yaşı büyütülerek evlendirilen kız çocuklarımızın da 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlu olsun mu? TÜİK’in resmi verilerine göre AKP iktidarı boyunca 730 bin kız çocuğu evlendirilmiş. Kimse bize gelişmiş Türkiye’den bahsetmesin. Bebeği elinden alınıp başına duvak takılan çocukların hesabını biz soracağız.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
8
6
4
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
dasdasd

ohloksız ovrupa

Anıl Mercan

Aaa sorsan çok Müslümanız. Aqydum ülkesinde bakkala ekmek almaya gönderemediğimiz yaşta ki cocuklarını yavsağın biriyle evlendiriyolar karakterinize sikeyim.

Trabzonnn

Müslüman oldukları için yapıyorlar bunu zaten İslama göre evlilik yaşı diye bir şey yoktur.

HYBRDS

Çocuk gelin tanımlaması bile ne iğrenç ya..ha bide gerçekte var...