Görüş Bildir
Haberler
21 Mart Salı Hava Durumu: Bugün Hava Nasıl Olacak? İstanbul, Ankara, İzmir ve Tüm Yurt Genelinde Hava Durumu

21 Mart Salı Hava Durumu: Bugün Hava Nasıl Olacak? İstanbul, Ankara, İzmir ve Tüm Yurt Genelinde Hava Durumu

Kubilay
21.03.2023 - 00:42

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: 21 Mart Salı günü yurdun kuzey ve doğusunun parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ve İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun; Osmaniye, İskenderun Körfezi ve Ş.Urfa ile Elazığ ve K.Maraş'ın güney, Adıyaman'ın doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği, yağışların genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. İşte 21 Mart günü hava tahmin raporu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21 Mart Salı günü hava nasıl?

21 Mart Salı günü hava nasıl?

Sıcaklıkların yurdun kuzeydoğusunda mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Genellikle kuzeyli, yurdun kuzey kıyılarında doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz’in iç kesimlerinde ve İç Anadolu'nun güney ve doğusunda kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

21 Mart Salı günü yağış var mı?

21 Mart Salı günü yağış var mı?
  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Ordu ve Giresun çevreleri ile Samsun'un doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Batı ve Orta Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

21 Mart Salı günü bölgesel hava durumu

21 Mart Salı günü bölgesel hava durumu

MARMARA

  • Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE

  • Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

  • Parçalı ve az bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusunun yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Osmaniye ve İskenderun Körfezi ile K.Maraş'ın güney kesimlerinin yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın: Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU

  • Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu, Sivas ile Kayseri'nin doğu çevrelerinin bu akşam ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde kuzeydoğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

  • Parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

  • Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz'in doğusu ile Doğu Karadeniz'in yağışlı geçeceği, yağışların kıyılarda yağmur ve sağanak; iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU

  • Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu ile Elazığ'ın güney kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

  • Parçalı ve az bulutlu, zamanla doğusunun çok bulutlu, Ş.Urfa ve Siirt ile Adıyaman'ın doğu kesimlerinin yağmurlu, Siirt'in yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?