Görüş Bildir
Haberler
2022 TUS 2. Dönem Sonuçları Açıklandı: TUS Sonuçlarına Nereden Bakılır? ÖSYM TUS Kontenjanları ve Kadroları!

2022 TUS 2. Dönem Sonuçları Açıklandı: TUS Sonuçlarına Nereden Bakılır? ÖSYM TUS Kontenjanları ve Kadroları!

GNS
29.09.2022 - 11:00

Tıp fakültesi öğrencilerinin tüm eğitim hayatları boyunca hazırlandıkları Tıpta Uzman Sınavı (TUS), 4 Eylül Pazar günü iki oturum halinde gerçekleşmişti. Adayların sabırsızlıkla beklediği o gün geldi. TUS sonuçları ÖSYM tarafından ilan edildi. Açıklanan TUS sonuçlarının ardından 'TUS sonuçları sorgulama ekranı', '2022 TUS kontenjanları' gibi konularda araştırmalar başladı. İşte 2022 TUS 2. dönem sonuçları ve kontenjanları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

2022 TUS 2. Dönem Sonuçları Açıklandı!

2022 TUS 2. Dönem Sonuçları Açıklandı!

14-25 Temmuz tarihleri aralığında başvuruları alınan Tıpta Uzmanlık Sınavı, 4 Eylül Pazar 2022'de gerçekleşti. İki oturumda gerçekleşen TUS'ta adaylar, Temel Tıp Bilimleri Testi (TTBT) ve Klinik Tıp Bilimleri Testi (KTBT) sınavlarına girdi. ÖSYM TUS sınav sonuçları erişime açtı.

TUS Sınav Sonucu Sorgulama Ekranı

TUS Sınav Sonucu Sorgulama Ekranı

2022 TUS/2 sınavına giren adayların sabırsızlıkla beklediği sonuçlar ÖSYM üzerinden 29 Eylül 2022 bugün erişime açıldı. TUS sonucunu öğrenmek isteyenler ÖSYM AİS ya da ÖSYM Sonuç sayfaları üzerinden TC Kimlik numaraları ve şifreleri ile sonuçlarına erişim sağlayabilir. 

ÖSYM TUS SONUÇ SAYFASI

ÖSYM AİS TUS KAĞIDI GÖRÜNTÜLEME EKRANI

ÖSYM paylaşımı:

2022 TUS 2. Dönem Kontenjanları

2022 TUS 2. Dönem Kontenjanları

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamada TUS kontenjanlarına dair detaylı bilgi verilmişti. 

'4 Eylüldeki TUS’a 24.459 uzman adayı katıldı. Bu dönem için eğitim kurumlarına 9.338, yabancı uyruklu ve KKTC vatandaşı öğrenciler dâhil edildiğinde TOPLAM 9.911 KONTENJAN planlandı. Eğitim kurumları kontenjan dağılımları, kılavuzda yayımlanmak üzere, bugün ÖSYM'YE GÖNDERİLDİ.' 

ÖSYM 2022 TUS 2. DÖNEM KONTENJAN LİSTESİ

TUS Tercih Bildirimleri ve Yerleştirme İşlemleri

TUS Tercih Bildirimleri ve Yerleştirme İşlemleri

TUS sonuçları açıklanan adaylar tercih işlemleri için süreci ÖSYM üzerinden takip edecek. Kontenjan açılan programlara; puanları ve tercih sıraları göz önünde bulundurularak seçimlerini gerçekleştirecek. 

TUS sonucuna göre yerleştirme/ek yerleştirme işlemlerinin tamamlanabilmesi için yabancı dil yeterliliği ve mesleğini yapmaya yetkili olma yani diplomasının Sağlık Bakanlığınca tescil edilmiş olma şartı gerekmektedir. Yabancı il yeterliliği bulunmayan adaylar yerleştirilse bile kuruma atamaları gerçekleşmez.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın