Görüş Bildir
Haberler
2022 Asgari Ücret Zammı Belli Oldu mu? Asgari Ücret 3 bin 500 Lira Olacak mı?

2022 Asgari Ücret Zammı Belli Oldu mu? Asgari Ücret 3 bin 500 Lira Olacak mı?

Artan enflasyon oranlarıyla birlikte doların 12 Kasım itibariyle 9.92'yi görmesi; akıllara yeniden asgari ücreti getirdi. Doların amansız çıkışı ve zirveye tırmanışıyla alım gücü gün geçtikçe düşüyor. Bu sebeple Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın asgari ücret çalışmaları yakından takip ediliyor. Peki 2022 asgari ücret ne zaman belli olacak, asgari ücrete zam yapılacak mı? Detaylar haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Enflasyona bağlı olarak değişen dolar kuru gün geçtikçe alım gücünü zorlaştırıyor. Alım gücü zorlanan vatandaş, maaşını yetiştirmekte zorlanınca gözler:  '2022 asgari ücret ne kadar olacak?' sorusuyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda.

2022 Asgari Ücrete Zam Gelir mi?

2022 Asgari Ücrete Zam Gelir mi?

Asgari ücrete 2021 yılında geçerli olmak üzere yüzde 21.56 oranında zam yapılmıştı. Bu da 500 liralık artışa denk geliyordu. Asgari ücrete yapılan zam enflasyonun üzerinde gerçekleşmişti. Geçen yıl kasımda yıllık enflasyon yüzde 14’tü. Bu yıl enflasyon yüzde 19.89 oldu. Kasım ayı boyunca da artması bekleniyor. Dolasıyla enflasyon üzerinden bir hesaplamayla asgari ücret 3.500-3.700 lira olarak tahmin edilse de, net rakamlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanacak.

2022 Asgari Ücret Toplantısı Ne Zaman

2022 Asgari Ücret Toplantısı Ne Zaman

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretle ilgili olarak yapacakları toplantıya dair:

'Aralık'ta Asgari Ücret Komisyonu toplanacak. Anket ve araştırma sonuçları daha öncesinde elimizde olacak. Sonuçları kamuoyu ile paylaşacağız. Bunu, bizim de içinde olduğumuz komisyon açıklayacak,' açıklamasını yaptı.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın