Görüş Bildir
Haberler
2021 Kadınlarda Ballon d'Or Sahibi Alexia Putellas Kimdir, Hangi Takım Oynuyor, Kaç Yaşında?

2021 Kadınlarda Ballon d'Or Sahibi Alexia Putellas Kimdir, Hangi Takım Oynuyor, Kaç Yaşında?

Dünya futbolunun en büyük ödüllerinin başında gelen Ballon d'Or dün akşam sahiplerini buldu. Erkeklerde Ballon d'Or’un sahibi bir kez daha Lionel Messi olurken, kadınlarda ise birinci Alexia Putellas oldu. 27 yaşındaki Alexia Putellas, geçen sezon oynadığı futbolla Barcelona’nın çok iyi bir sezon geçirmesini sağlamıştı. Peki, Alexia Putellas kimdir, kaç yaşında ve hangi mevkii de oynuyor? İşte 2021 Kadınlar Ballon d'Or sahibi Alexia Putellas’ın hayatı…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Her sene yılın en iyi futbolcularına verilen Ballon d’or (Altın Top) ödülleri sahibini buldu. France Football Dergisi’nin prestijli ödülü Ballon d’Or, Başkent Paris’teki Theatre du Chatelet’te gerçekleşen dev törende dağıtıldı. Erkekler Ballon d’Or'un sahibi PSG’nin Arjantinli süperstarı Lionel Messi, Kadınlar Ballon d’Or'un sahibi Barcelona’dan Alexia Putellas oldu

Bayern Münih’in Polonyalı forveti Robert Lewandowski ise Messi’nin ardından 2. sırada yer alırken Ballon d’Or’da bu yıl verilmeye başlanan ‘Yılın Forveti’ ödülünün sahibi oldu. Yılın en iyi genç oyuncusu Barcelona’dan Pedri oldu. Son Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Chelsea yılın en iyi takımı olmayı başarırken, Donnarumma, yılın kalecisine verilen ‘Lev Yashin’ ödülünün sahibi oldu.

Alexia Putellas Kimdir, Hangi Takım Oynuyor, Kaç Yaşında?

Alexia Putellas Kimdir, Hangi Takım Oynuyor, Kaç Yaşında?

Alexia Putellas, 4 Şubat 1994 yılında dünyaya gelmiştir.

2012'de Levante'den Barcelona'ya transfer olduktan sonra takımın değişmez isimleri arasına giren Putellas, Katalan ekibinin formasını 350'yi aşkın maçta giydi.

1.73 boyundaki ofansif orta saha oyuncusu geçtiğimiz sezon kariyerinin en iyi yılını geçirdi. 27 yaşındaki oyuncu, takımını üç kupaya birden taşırken, futbol dünyasının en prestijli bireysel ödülünü de kazanmayı başardı.

Putellas geçen sezonu 37 gol ve 27 asist gibi inanılmaz sayılarla tamamlarken, Barcelona; İspanya Ligi, İspanya Kupası ve Kadınlar Şampiyonlar Ligi şampiyonluklarını elde etti.

İspanyol orta saha oyuncusu, Barcelona'nın Chelsea'yi 4-0 mağlup ettiği Şampiyonlar Ligi finaline üç golle damga vurmuştu.

Putellas ayrıca, İspanya milli takımının formasını 92. kez giyerek Marta Torrejon'a ait olan rekoru eline geçirdi.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın