Görüş Bildir
Haberler
YKS
2021- 2022 KYK Burs Başvuru Tarihleri Belli Oldu Mu? KYK Bursu Ne Kadar Kaç TL?

2021- 2022 KYK Burs Başvuru Tarihleri Belli Oldu Mu? KYK Bursu Ne Kadar Kaç TL?

dila bahar
01.11.2021 - 12:13

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından her yıl kredi ve burs başvuruları alınıyor. Yurt başvuruları ardından gözler burs başvuru tarihinde. Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvuruları için tarih netleşti. Başvuru süreciyle ilgili gözler YKS ikinci tercih kayıt sürecine çevrilmişken ÖSYM'den önemli açıklama geldi. Peki KYK burs başvurusu ne zaman? GSB 2021-2022 KYK burs ve kredi başvuruları başladı mı? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

KYK burs başvurularıyla ilgili gözler uzun süredir YKS tercih sonuçları ve sonuçlara bağlı üniversite kayıtlarına çevrilmişti. YKS ikinci ek yerleştirme sonuçları açıklandı. Kayıt süreci ise 26 Ekim'de başladı. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 26 Ekim-1 Kasım tarihlerinde yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 26-31 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilebilecek. GSB 2021-2022 KYK burs ve kredi başvuruları başladı mı?

Kyk Burs Başvuruları Ne Zaman?

Kyk Burs Başvuruları Ne Zaman?

YKS ikinci ek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla kayıt süreci ise 26 Ekim'de başladı. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 26 Ekim-1 Kasım tarihlerinde yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 26-31 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilebilecek. Kayıt süreci 1 Kasım Pazartesi sona erecek. Kayıt sürecinin sona ermesiyle birlikte KYK burs başvurularının da önümüzdeki hafta içerisinde başlaması beklenmekte. Kayıt sürecinin sona ermesiyle birlikte KYK burs başvurularının bu geceden itibaren bu hafta en geç 5 Kasım Cuma gününe kadar başlaması öngörülüyor.

Burs Başvuruları Nereden Yapılıyor?

Burs Başvuruları Nereden Yapılıyor?

İşlemler e-Devlet üzerinden gerçekleşiyor. E-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir.

Kyk Bursu Ne Kadar?

Kyk Bursu Ne Kadar?

2021 yılında verilecek burs ücretleri; lisans öğrencilerine 100 TL artışla 650 TL, yüksek lisans öğrencilerine 200 TL artışla 1300 TL, doktora öğrencilerine ise 300 TL artışla 1950 TL olarak açıklandı. Bu ücret, öğrencinin maddi durumuna bağlı olarak 1 buçuk milyonun üzerindeki öğrenciye geri ödemeli ya da karşılıksız olarak sağlanıyor.

Lisans burs ve kredi ücreti: 650 TL

Yüksek lisans burs ve kredi ücreti: 1300 TL

Doktora burs ve kredi ücreti: 1950 TL

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın